Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10'ncu Olağan Büyük Kurultayı (yarın) 4 Kasım 2012 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak.MHP’de Kurultay HeyecanıYarın yapılacak kurultayda belirlenen kadro, partiyi yerel seçimlere taşıyacak. 10 Adaylı Kurultayda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin karşısındaki en güçlü adayın Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın olması bekleniyor.

 

  MHP Olağan Kongresi'ne yoğun katılım bekleniyor

 

Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacak 10'uncu olağan kurultayda bin 241 delege oy kullanacak.

"Türk Milleti, Sensiz Asla" sloganı ile düzenlenecek kurultayda, genel başkanın yanı sıra Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek.

Partinin 15 yıldır liderliğini yapan Devlet Bahçeli'nin yanı sıra 10 isim daha MHP'nin genel başkanı olabilmek için yarışacak.

 

MHP 10. Olağan Büyük Kongresi yarın Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. 'Türk Milleti Sensiz Asla' temasıyla gerçekleştirilecek kongrede kayıtlı bin 240 delege bulunuyor. Genel Başkanlık seçimlerinin de gerçekleştirileceği Büyük Kongreye yoğun katılım bekleniyor.

MHP Kurultay için hazırlanıyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10'ncu Olağan Büyük Kurultayı, 4 Kasımm  2012 Pazar günü Ankara'da yapılacak.

 

MHP Kurultayı'nda tüzük değişikliği mümkün değil!

 

MHP 10. Olağan Kurultayı'nda Tüzük Değişikliği yapmak mümkün mü? 

 Başbuğ Alpaslan Türkeş’in talimatı ile MHP Parti Tüzüğüne konulmuş olan “Genel Başkan en fazla 5 kez seçilebilir” hükmü, 2009 kongresinde, Devlet Bahçeli tarafından değiştirilince, Genel Başkanlık için bir süre veya dönem sınırlaması kalkmış oldu.

 

Koray Aydın’ın adaylık açıklamasında ve il ziyaretlerinde de, sıkça ve ısrarla “Allah kısmet edipte Genel Başkan seçilirsem, en kısa zamanda tüzük değişikliği yaparak, Genel Başkanların 4 dönemden fazla seçilmesine sınırlama getireceğim, bu benim şeref sözümdür” demektedir.

 

Bundan yola çıkan Koray Aydın taraftarı delegelerden bir kısmı, söz konusu üç dönemin, 4 Kasım’da yapılacak kongreyi de kapsaması için, tüzük değişikliği teklifi hazırlarlar ve bunun içinde delegelerden imza almaya başlarlar. Tüzük değişikliği için alınan imzalar iki üç günde 70-80’e ulaşmıştır ve tam bu noktada Koray Aydın bu gelişmeleri öğrenir ve kurmaylarından derhal bu çalışmanın durdurulmasını ister.

 

KORAY AYDIN VAATLERİNİ TÜZÜK KURULTAYINDA GERÇEKLEŞTİRECEK

 

Arkasından ilgilileri çağırır, “siz kongre ilanını okudunuz mu” diye sorar ve arkasından, gazete ilanının ve MHP web sitesinden alınmış Büyük Kongre Gündemini göstererek, “Seçim Kurulu Başkanlığına da verilmiş olan bu gündemde tüzük değişikliği maddesi var mı?” diye sorar. Cevap hemen hazırdır. “Başkanım tüzük değişikliği yok ama biz, yeterli imzayı tamamlayıp, tüzük değişikliği talebinde bulunursak, mesele kalmaz” derler.

 

Koray Aydın, “Arkadaşlar, yasaları iyi okuyun, tüzük değişikliği teklifi için gündemde tüzük değişikliği maddesinin bulunması şarttır. Aksi halde 1000 delege bile teklifte bulunsa, teklif gündeme alınamaz. Ayrıca, tüzük değişikliği gündemde olsa bile karar için, delegelerin 3/2 sinin oyu gerekir. Şimdi bunun zamanı değil. Havanda su dövmeyi bırakın, buna harcayacağınız enerjiyi, diğer delege arkadaşlarımıza niçin yönetimde değişiklik istediğimizi anlatın” der. Delegeler “Başkanım biz 3/2 çoğunluğu biliyorduk ve bunun da sağlanacağına eminiz, ama doğrusu İlan edilen gündemde tüzük değişikliği maddesi bulunmasının şart olduğunu bilmiyorduk” derler ve konu kapanır.

 

KORAY AYDIN KENDİNDEN EMİN

 

Konuştuğu, iletişime geçtiği diğer delegelerden ve çevresinden edindiği intibalar sonunda bırakın 50-60 oy farkı ile ile Koray Aydın’ı Genel Başkan seçmeyi, 3/2 çoğunluğu sağlayıp tüzüğü bile değiştireceğine inanmış bir delege yapısı ve kurmay heyeti oluşmuş Koray Aydın’ın etrafında. Bu psikolojik üstünlük ile salona gelen delegelerin ve izleyicilerin gücünü arkasına alacak Koray Aydın’ın “650-750 aralığında oy bekliyorum” demesinin sebebi de bu olsa gerek.

 

MHP Kurultay programı!MHP Kurultayı'na doğru

 

MHP Kurultay için hazırlanıyor.Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10'ncu Olağan Büyük Kurultayı, Pazar günü Ankara'da yapılacak.

 

Ankara Arena Spor Salonu’nda sabah saat 10’da çalışmalarına başlayacak olan Kurultay’da, Genel Başkan, 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu ve 9 kişilik Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.

 

Milliyetçi Hareket Partisi 10’ncu Olağan Büyük Kurultayı, Divan Başkanlığı seçimiyle çalışmalarına başlayacak.

 

Kurultay Divan Başkanlığı’na, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş’in getirilmesi bekleniyor.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, Genel Başkan Devlet Bahçeli, Kurultay’ı açış konuşmasını yapacak.

 

Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Rapor’un okunması ve ibrasından sonra, siyasi konuşmalara geçilecek.

 

Siyasi konuşmalar bölümünde, genel başkan adaylarının görüşlerini açıklamaları öngörülüyor.

 

Şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, Milliyetçi Hareket Partisi’nde genel başkanlık için 9 aday adayı bulunuyor. Bu kişilerin resmen aday olabilmeleri için, delegelerden en az 40’ın imzası gerekiyor.

 

Adayların belirlenmesinden sonra, seçimlere geçilecek.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde, bin 241 delege bulunuyor.

 

Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu için tek liste esasına göre oy kullanılacak.

 

Milliyetçi Hareket Partisi 10’ncu Olağan Kurultay çalışmalarının Pazar günü gece saatlerinde tamamlanması bekleniyor.