30 Mart seçimlerine MHP Göreme Belediye Başkan Adayı olarak katılacak olan Halil Özbek 1 Mart günü Göreme'de düzenlenen kahve toplantısı ile seçim startını verdi. Kendisini ve Belediye Meclis Üye adaylarını hemşehrilerine tanıtan Özbek'in toplantısına Göreme'liler büyük ilgi gösterdi.

 

Uzun yıllar Kamuda Başmüfettiş olarak çalışan, emeklilik sonrasında birçok büyük firmada üst düzey yöneticilik yapan Halil Özbek halen Mali Müşavir ve Yatırım Danışmanlığı görevlerini yürütüyor. Dünya kültür mirası listesinde önemli bir yeri olan, Kapadokya'nın merkezi Göreme'nin son yıllarda ciddi sorunlar yaşamakta olduğunu, sorunlar ve çözümleri konusunda ciddi ve tutarlı, uygulanabilir çözümler ürettiklerini, Göreme'nin sahip olduğu kaynakları ve bunların nasıl artırılabileceğini çok iyi tahlil ettiklerini belirten Özbek, yapılacak ve uygulanacak projelerle halkın refah ve mutluluğunun artırılacağını, işletmelerin daha karlı ve verimli çalışacağını, Göreme'nin bölgenin parlayan yıldızı olacağını belirtti.

 

Genç ve dinamik ekibinin çalışmalarına "kent konseyi" oluşturarak halkın katılımının da sağlanacağını, her konuda halka danışan ve herzaman denetime açık dürüst ve şeffaf belediyeciliğin vazgeçilmez ilkeleri olduğunu ifade eden Özbek, kısa zamanda Göreme'nin bir "marka kent" olacağını, insanların en mutlu olduğu yöre denilince akla Göreme'nin geleceğini ifade etti.

 

Daha sonra ekibiyle birlikte tüm hemşehrileri ile tokalaşan Özbek, tüm projelerini ayrıntılı olarak halka sunacağı toplantıların devam edeceğini belirtti.