Milliyetçi hareket partisi Gülşehir ilçe başkanlığı Abdullah ergen yazılı basın açıklaması yaparak, Gülşehir’de yaşana sıkıntıları dile getirdi.

 

Açıklamasında ilçede gelişen ve kronikleşen; kötü koku, çöp ve kanalizasyon sorununu gündemine alan Ergen, bu üç sorunun çözümünün üretilmemesine dikkat çekti.

 

Özellikle Çalışanlar Mahallesi Kooperatif Evleri ve Karavezir mahallesinde ilçenin kanalizasyonunun Kızılırmak’a rasgele akıtılmasıyla meydana gelen lağım kokusunun ciddi bir boyuta geldiğini bu kötü kokunun vatandaşları evlerine giremez ve yemek yiyemez hale getirdiğini dile getiren Ergen 4 aydır hala bu sorunun çözülememesinin ne anlama geldiğini ilçe halkının takdirine bıraktığını belirtti.

 

Ergen, sorunun proje aşamasında olduğu söyleniyor. Madem böyle bir sorun oluşacaktı neden önceden projesi hazırlanmadı? Sorun oluştuktan sonra mı proje hazırlanır önce mi? İş bilmezlik değil de proje aşaması bahane ediliyor. Bu ilçe halkı daha ne kadar bu kokuya katlanacak. 2009 yılında başlayan HES projesi dâhilinde bu sorunun oluşması hesaplanmadı ise, bu beceriksizlik değil de nedir. Gülşehir halkının takdirine bırakıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Armut boğazı bölgesinde ki çöp alanı hakkında da eleştiride buluna ergen “ Gülşehir halkının mutlaka bu çöp alanına bakmasını istiyorum. Bu bölgede belediye tarafından atılan çöpler rüzgar vasıtasıyla gelişigüzel savrulmuş durumda. En önemlisi yağmur suları vasıtasıyla ilçe şebekesine karışma ihtimali çok yüksek. Çalışanlar mahallesi halk çeşmesi de aynı tehlike ile karşı karşıya “ şeklinde konuştu. 

 

Açıklamasının devamında Sadabat parkı, Gülşehir meslek yüksekokulu ve sivrisinekle mücadele konusunda geline olumsuz olaylara dikkat çeken ergen, Sadabat parkı rezalet içinde. Bu park halkın kullanımı için yapıldı. Bu park bırakın çevre ilçeleri illerden bile misafir ağırlıyordu. Akın akın insanlar buraya gelip aileleri ile piknik yapıyorlardı. Bunu herkes bilir. Ancak böyle bir mesire yerinin düştüğü duruma herkes şahit. Takdiri Gülşehir halkına bırakıyorum.

 

Yukarıda bahsettiğim kokudan dolayı sağlık il müdürlüğü ekiplerinin “bu okulda eğitim yapılamaz sağlığı tehdit eden unsurlar oluşmuştur. ”şeklinde rapor hazırladığı söylentileri var. Bin bir emekle yapılan ve Nevşehir Üniversitesi’ne tahsis edilen Gülşehir Meslek Yüksekokulu kapanacak seviyeye mi geldi? Hazır yapılan çalışmalara bile sahip çıkılmıyor ya da çıkılamıyor. Sivrisinekle mücadele konusunda halk bıkmış durumda. Ramazan ayı boyunca verilen iftar yemekleri ve düğün, sünnet gibi özel günlerin Kızılırmak kenarındaki tesislerde etkinlik yapan ilçe halkı sineğe baş gelemez oldu. bu programlara katılan vatandaşlar sinek vahşetinden kaçmak zorunda kalmışlardır. AK parti ilçe başkanlığının düzenlediği iftar programında da aynı sıkıntılar yaşanmış ve programdan erken ayrılma zorunluluğu olduğu öğrenildi. 

 

Gülşehir halkı bu sorumsuzluğu hak etmedi. Halk iktidar partisinin belediye başkanı diyerek sizleri tercih etti. Sizler akşamları ilçe dışındaki ikamet hanelerinizde dinlenirken Gülşehir halkı bu sorunlarla boğuşuyor. Biz MHP Gülşehir ilçe başkanlığı olarak görevimiz gereği sorunları gündeme getirdik. Tabiî ki halkın takdirine bırakıyoruz. Halk gerektiği zaman gerekeni yapar” dedi.