Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Mustafa Uğur, AKP hükümetinin gerçekleştirdiği Şah Fırat operasyonuna tepki gösterdi. 

Mustafa Uğur, yazılı olarak yaptığı açıklamasında "Türk Milleti'nin mukaddes bir parçası, kutsal bir emaneti, ayrılamaz, yok edilemez ve koparılamaz bir vatan toprağı üzerinde olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu AKP hükümeti tarafından adeta Türk Milleti'nin tarihi değerleri yok sayılarak ve yine Türk Milleti'nin cesareti hiçe sayılarak yüz üstü bırakılmış , adete kaderine terk edilmiştir . Tarihle olan bağlantımız, ecdadımızla  olan manevi bağımızın da şah damarı kesilmiştir" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırı dışındaki tek ecdad yadigârı toprağın tehdit ve şantajla zoraki terk edildiğini ifade eden Mustafa Uğur, " Ulu Önder Mustafa Kemal'in 'Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez' sözlerini başta hükümet yetkilileri olmak üzere tüm AKP'lilere hatırlatırım. 'Bir kimse kendini, dinini, namusunu ve malını korurken öldürülürse şehittir' Hadis-i Şerifini hatırlatırım. AKP hükümetinin geriye çekilmesi, tehdit ve şantaja  boyun eğmesi ,  ne Türk töresine ne de İslam ahlakına yakışmamaktadır" dedi.

7 Haziran seçimlerinden sonra Allah'ın izni ve milletin kararı ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidara geleceğini belirten Mustafa Uğur, son yıllarda ülkemizde ve çevremizde gelişen, ülkemizin dirliği ve birliğini bozan her türlü kişi, grup, örgüt ve liderlere gereken cevabın verilerek iç ve dış politikada milletimize yakışan bir tavır sergileneceğini belirtti.