NEVŞEHİR(MHA) Yeni eğitim öğretim döneminin Nevşehir’e hayırlı olmasını dileyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşçı, başta SBS sınavı konusundaki belirsizlik olmak üzere bir çok konuda yaşanan belirsizliğin iktidarın milli eğitim konusunda ne denli beceriksiz olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

Kaldırılan SBS sınavının yerine nasıl bir sınav yapılacağının ve bu durumun öğrencileri nasıl etkileyeceğinin de henüz kesinlik kazanmadığına değinen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Taşçı, Öğretmenini aşağılayan bir düşüncenin Milli Eğitimde başarılı olmasının mümkün görünmediğini belirtti.

Taşçı, “2013 – 2014 Eğitim Öğretim dönemi başladı. Milli Eğitim camiamızın, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim dönemini kutluyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminde özellikle orta okul öğrencilerimizde kaos ve kargaşa devam etmektedir. Kaldırılan SBS imtihanlarının yerine ne şekilde bir imtihan yapılacağı ve sonucunun öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerinin nasıl telafi edileceği merak konusu. Son 10 Yıldır Milli Eğitimde yaşatılan kargaşa neticesinde durumdan ne öğrenciler, ne veliler, ne de öğretmenler memnun. Bu memnuniyetsizlik her şeyden önce geleceğimizi tehlikeye sokmuştur. Öğretmenini sevmeyen bir Milli Eğitim Sistemi olabilir mi?. Maalesef Başbakan Öğretmenini sevmediğini söylüyor. Öğretmenine 3 ay tatil yapan, 15 saat çalışan diyerek öğretmenini aşağılıyor. Herkes bilir ki, öğretmenin mesaisi olmaz. Öğretmen 24 Saat mesai yapar. Ömrünü bu mesleğe adamıştır. Hayatında okulu ve öğrencisi kendinden ve ailesinden önce gelir. Bu iktidarın milli eğitim sistemindeki acemiliği ve beceriksizliği gösteriyor ki, Milli Eğitim Türkiye’de iflas etmiştir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Milliyetçi Hareket Partisinin Milli Eğitim politikası net ve açıktır. Ülkemizi müreffeh ülkeler seviyesine çıkaracak vizyon, misyon ve kadroları vardır. Bu vesile ile yeni eğitim öğretim döneminin tekrar öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idareci ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.