MHP Nevşehir  İl Başkanı Göksel Taşçı, İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. İl Başkanı Taşçı mesajında şöyle dedi;

 

 

Türk milletinin bağımsızlık ruhunu, tarihini ve ideallerinin manzumesi olan İstiklal Marşımızın, kabul edilişinin 92’nci yıldönümünü saygıyla ve hürmetle idrak ediyoruz.Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle istiklalimizin edebi mısraları, elbette bizim için çok büyük değer ve önemdedir.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen hür karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir davanın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için “Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?” diye bir sual sorulmuş. Akif’in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:“O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 92’nci yıldönümünde, başta vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize ve bu muhteşem eseri bizlere armağan eden Büyük Millet Meclisi’nin değerli üyelerine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükran hislerimizle yâd ediyoruz. 12/03/2013

 

GÖKSEL TAŞCI

MHP NEVŞEHİR İL BAŞKANI