Cumhuriyet'in 91. yılını kutlamaktayız.İşgal edilmiş,dağıtılmış imparatorluktan,milli egemenliğe dayalı yeni bir devlet kurmak kolay olmamıştır.Türkleri bu topraklardan söküp atmak isteyen sömürgeci devletlere karşı Kurtuluş Savaşı verilmiştir.Vatan masada müzakerler neticesinde değil,Kurtuluş Savaşı ile kazanılmıştır.
Kurtuluş Savaşı Büyük Türk Milletinin onuruna sahip çıkmasıdır.Cumhuriyetin ilanı da dünya var oldukça bağımsız yaşama isteğini dünyaya ilan etmesidir.
Cumhuriyeti kuranlar bizlere Milli Devlet ve Milli Kültürü miras bırakmışlardır. Yaşadığımız şu günlerde Milli Kültürü yozlaştırma,Milli devleti parçalama girişimlerine şahit olmaktayız.İçeriden ve dışarıdan desteklenen,himaye edilen etnik terör son dönemde saldırılarını artırmıştır.Küresel güçlerin gölgesinde ihanet tuzaklarına paydaşlık edenler vardır.Çözüm diyerek milletimizi çözmeye çalışmaktadırlar.Türk'ü bu topraklardan atmak isteyenler bilmelidir ki;Büyük Türk Milleti son vatanında 91 yıl önce ettiği yeminden dönmeyecek ve bin yıllık kardeşlik hukukunu çiğnetmeyecektir.
Bu düşüncelerle Cumhuriyeti kuran ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.
Yüce Türk Milletinin ve bütün Nevşehirlilerin Cumhuriyet bayramı Kutlu Olsun. 
GÖKSEL TAŞCI
MHP NEVŞEHİR İL BAŞKANI