MHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Kalfaoğlu yeni adli yıl açılışı nedeni ile yayımladığı mesajında şunları ifade etti; " Milletimizin huzur, güven ve barış içinde yaşaması, hak ve adaletin ayrıcalıksız, eşit ve adil olarak dağıtılması, adalet hizmetlerinin verimli , etkin, hızlı ve tarafsız olarak yerine getirilmesini ülkemiz ve milletimiz için en önemli unsurlardır."

Hayatımızın her alanında hukukun üstünlüğünün gözetilmesi, bireyler arasındaki ve toplumsal sorunların anayasa ve kanunlara bağlı olarak tarafsız bir şekilde çözülmesi toplum düzeninin kargaşasız bir şekilde devam etmesi için son derece önemlidir.

İnsanların hayatta en çok ihtiyaç duydukları öge şüphesiz ki adalettir. Adaletin tarafsız ve haklı bir şekilde gecikmeden ve zamanında yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunların sağlanabilmesi için yargıya ve çalışanlarına hiçbir şekilde müdahale edilmemesi, sahip olunan güç ve nüfuz kullanılmamalı hatta adaletin haklı tecellisi için herkesin üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, barış dolu, huzurlu, hak ve hukukun üstün olduğu nice yarınlara, 2014 – 2015 yılı adli yılımızın vesile olmasını temenni ediyor, hakim, savcı, avukat ve tüm adli çalışanlarımızın yeni adli yılını kutluyorum.

AV. Burak KALFAOĞLU
MHP Nevşehir İlçe Başkanı