24 Haziran´da yapılacak seçimler için MHP´den Nevşehir Milletvekili aday adayı olan Av. Fazlı Koç, bir gazetecinin internet sitesinde haberlerini yayınlama karşılığında tehdit ederek para istediğini iddia ederek, şu açıklamalarda bulundu.

Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Malumunuz olduğu üzere 24 Haziran seçimleri sürecinin işlediği, ülkemizin yepyeni bir döneme adım atmaya hazırlandığı son derece hassas günlerden geçmekteyiz. Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisi´nden aday adayı oldum. Partimin aday göstermesi, halkımızın teveccüh göstermesi durumunda memleketime hizmet etmeye talip oldum. Seçim sürecinde basın yayın kuruluşlarının seçimdeki çalışmalarından dolayı belli bir gelir elde etmesi gayet doğal bir durum. Ancak bu geliri elde ederken hangi siyasi partinin, hangi aday adayı olursa olsun basın ilkelerine ve etiğine uygun haber yapmaları gerekmektedir.

İlimizde yayın yapan bir internet sitesinde yayınlanan, eşimin eczacı olmasına karşın kendisinin gününü kutlamayıp, çiftçiler gününü kutladığım yönündeki haber kesinlikle doğruluk derecesi bulunmayan bir haberdir. Üstelik söz konusu haber sitesi bu haberin öncesinde seçim sürecinde haberlerimi yapabilmek için benden 3 bin 500 TL ücret istemiş, benim bu ücreti ödemeyeceğimi söylemem nedeniyle bu tarz ilginç yollara başvurmuştur. Ayrıca söz konusu site sahibi ile 2016 yılında beni tehdit etmekten dolayı şikayetim ve açılan dava halen devam etmekte olup, söz konusu şikayetimi de çekmemi aksi halde bu şekilde yanlı haber yapacağını da belirtmiştir. Bu konuyla ilgili gerekli yasal işlemleri başlatacağımı duyurur, kamuoyuna saygıyla sunarım.