Bahçeli'den tahrikçilere sert cevap
Gezi Parkı’nı bahane ederek çevreyi yakıp yıkanları kınayan MHP lideri Bahçeli, “Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir eylemin içinde olmayız” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Parkı'nı bahane edere çevreyi yakıp kıkanları sert dille kınadı. Sosyal medyadan MHP'lileri olayların içine çekmek isteyenleri sert bir şekilde eleştiren Bahçeli, "Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir eylemin içinde olmayız" ifadesini kullandı.

BAHÇELİ SOKAKLARDA TERÖR ESTİRENLERİ KINADI
Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli' gündeminde Gezi Parkını bahane ederek terör estiren gruplar vardı. Bahçeli, "Bizim açımızdan, milli varlığımız olan ormanları yakan, yeşili kapatan, çevreyi kirleten, insan ve doğa sevgisinden zerre kadar nasiplenmemiş terör gruplarının Gezi Parkı'na sahip çıkması eşyanın tabiatına aykırı bir durumdu" dedi. Bahçeli, "Çevreyi yakıp yıkanları, etrafa zehir saçanları ve her neviden şiddet taraftarlarını buradan kınıyor, herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

TAHRİKÇİLERE SİZE KAPIMIZ KAPALI CEVABI
Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi küçük düşürecek hiçbir eylemin içinde olmayız" diyerek, "Tük milletini üzecek ve korkutacak hiçbir tertip, tezgah ve komplonun safında yer almayız, almayacağız. Bu itibarla Taksim'de neden MHP yok diyenlere, sanal alem üzerinden bizi eleştirenlere, aslı astarı olmayan suçlamalarla kafaları bulandırmaya çabalayanlara gözümüz de, gönlümüz de, kapımız da kapalıdır, kapalı duracaktır" diye konuştu.

'TAKSİM'DEKİ MESAJLAR İYİ OKUNMALI'

Elbette Taksim'de başlayan olaylar farklı yönleriyle ele alınmalı, mesajlar doğru okunmalıdır. Bunu yapması gereken en başta Başbakan Erdoğan ve hükümetidir.

Olan biten bütün vakaları yalnızca ağaca bağlamak, bir tarafı eksik bırakacaktır. Şüphesiz Taksim'de ağaçları kesmek olayları tetiklemiştir. Ancak meselenin gerisinde birikmiş öfke ve kızgınlıklar görülmektedir.

'TAKSİM'DE YAŞANANLARIN İKİ BOYUTU VAR'

1) Bu parktaki ağaçların kesilmesi, 

2)
 Buranın rant alanı haline gelmesidir. 

Durup dururken Topçu Kışlası'nı yapmak siyasetçinin sapmasıdır. Buna karşılık dernekler söz konusu park yerine Topçu Kışlası'nın AVM yapılması'nı yargıya götürmüştür. 31 Mayıs'ta yapımı durdurulmuştur. Bu durum olayları dindirmemiştir. Başbakan Erdoğan mahkemenin bu kararını sorgulamış ve maksatlı bulmuştur.

Erdoğan AKM'yi de yıkarak opera binası yapacağını söylemiştir. Herhalde kendisinin eşbaşkanlık sıfatının yanına tenör sıfatı da ekleyecektir. Aklımızın almadığı husus Taksim'in tek eksiği opera binası mıdır? Başbakan AKM'den ne istemekte? İsminin başında Atatürk olmasından mı gocunmaktadır. Anıtkabir de hedefte midir?

Herhalde kendisinin eşbaşkanlık unvanının yanına, tenor sıfatını iliştirmesi de gündeme gelecektir. Gezi Parkı'nın suyu mu çıkmış? İstanbul’un enfes aldığı mekan Başbakan’ın uykularını mı kaçırmıştır? Gezi Parkı'na sert müdahaleler gösterilmesi toplumsal infialin ilk kıvılcımı oluşturmuştur. İnsanlıkla bağdaşmayan müdahaleler Gezi Parkı'nı cehenneme çevirmiştir. Siyasi irade, polisi göstericilerin üzerine salmıştır.

Yaşananları telin ettiğimiz söylemek istiyorum. Polise biber gazlı müdahale emrini verenler için yasal işlemlerin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Demokratik tepkilerini ortaya koyan samimi vatandaşlarımızla bölücüleri aynı kefeye koymak mümkün değildir.

'HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM'

Taksim’in hayat hakkını savunanlar her türlü övgüyü hak ediyor. Ancak insan ve doğa sevgisinden nasiplenmemiş terör gruplarının Gezi Parkı'na çıkması eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur. Herkesi olgunluğa ve sağduyuya davet ediyorum. 

Bölücü mihrakların sahneye çıktığı odaklarla nereye varılmak istenmektedir? MHP’nin şerefli isminin bu gruplarla anılması alçaklıktır.