Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir Milletvekili aday adayı Sait Yüksel, “18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

MHP Nevşehir Milletvekili aday adayı Sait Yüksel, Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 

               Yüksel, mesajında şu görüşlere yer verdi: ”Çanakkale savaşı milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almış aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır.

      Üzerinde yaşadıkları toprağı vatan yapma, milli varlığımızı sürdürme ve bağımsızlığımız uğruna, canlarını feda eden aziz şehitlerimizin anısına ithafen, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY ; “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın

Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın”  diyerek şehitlerimize olan minnet borcunu mısralarında dile getirmiştir. Bu gün Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümünde hür ve bağımsız yaşadığımız bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

       Bu duygularla eşsiz bir zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, bağımsızlık ruhunun ve zafer bilincinin yüreklerimizde hiç solmaması temennisiyle Çanakkale Zaferimizin 100. yılını kutluyorum.”