Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan KAYA, ülkemizde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Kaya,yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti.

Son zamanlarda ülke genelinde yaşanan olaylar kamuoyunda geniş yer bulmuştur. FETÖ soruşturmaları, ekonomik kriz, cinsel istismar suçları için verilen önerge, Musul sorunu, terör eylemleri gibi üzücü olaylar ülkemiz üzerine kara bulut gibi çökmektedir.

Bu sorunlar milletimizi ziyadesiyle sarsmış derinden yaralamıştır. Bu sorunlarla mücadelede yaşanan aksaklıklar, ihmaller sarsıntılarımızı artırmıştır. Her daim ülkesi ve milletinin yanında duran MHP tüm bu yaşananlara karşı olanca gücü ve gayretiyle mücadele etmektedir. Özellikle iki husus endişe verici şekilde kötüye gitmektedir.
Bunlardan birincisi; FETÖ soruşturmaların da yaşanan problemler, ikincisi; ekonomik krizdir.

FETÖ operasyonlarında sulandırma, yön saptırma gün be gün artmaktadır. Şehrimizde de yürütülen operasyonları yakından takip edip doğru adımlar atılması yönünde verdiğimiz destekler kamuoyunun malumudur. Ancak son günlerde keyfi uygulamalara rastlamaktayız. Özellikle göreve iadeler noktasında yaşanan bazı gecikmeler basında da yer bulmuştur.

FETÖ ye mensup olan, yardım eden, destek veren, büyümesi ve güçlenmesi için çabalayan, yer ,yurt, konut, para, arsa yardımı yapan kim varsa; palazlandıran, özgüven sağlayan, ülkemize darbe yapma noktasına getiren, alan açan, fırsat veren kim varsa, yurtta sulh konseyinin siyasi ayağında kim varsa gereken hızlıca yapılmalı hakettikleri cezalar anında verilmelidir. Bunun yanısıra soruşturma kapsamında açığa alınan, daha sonra suçu olmadığı anlaşılıp göreve iade edilenlerde biran önce görevlerine başlatılmalı, bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Bu keyfiyetle hareket edilecek bir konu değildir. Yetkisi ve makamı ne olursa olsun hiç kimse böyle bir keyfiyet ve ihmal hakkına sahip değildir. Toplumun adalet inancında derin yaralar açacak olan bu uygulamaların ‘’yoğun ziyaret’’ programlarından kaynaklandığını düşünüyor. Bir an önce gerekenlerin yapılmasını arzu ediyoruz.

İkinci husus ekonomik krizdir.

Kırmızı alarm vermeye başlayan ekonomi günbe gün kötüye gitmekte gizli devalüasyon olmaktadır. Dolar 3,40 seviyelerine ulaşmış piyasalarda daralma artmıştır. Kapanan işletmeler her gün çoğalmakta, işsizlik büyümekte ve insanların umudu azalmaktadır. İstikrar sözü ile 1 Kasım da oy devşiren hükümetin ekonomi ile ilgili ‘’endişeye gerek yok’’ sözünü bırakarak ciddi eylem planları açıklaması ve harekete geçmesi elzemdir. Ekonomiden sorumlu olanlar, kısa, orta ve uzun vadede uygulanacak planlar oluşturmalı bunları bir an önce devreye sokmalıdır. Şehrimizde de turizm ve tarımda yaşanan sorunlar lokal ekonomimizi derinden etkilemiştir. Tarım için geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘milli tarım projesi’ gerekli ancak yetersizdir.

Özellikle şehrimize verilecek olan destekler tarımın genelinde kökten bir iyileşme sağlamayacaktır. Sağlanacak destekler çiftçimizin üretimine beklenen katkıyı veremeyecektir. Turizm konusunda henüz hiçbir gelişme olmamış ve umutlar azalmıştır. Önünü göremeyen işletme sahipleri sürekli küçülmeye veya işletmelerini kapatmaya yönelmişlerdir. Nevşehirin en ciddi gelir kaynağı turizmdendir ve oldukça önemlidir. 1 milyon Çinli turist geleceği ulusal basında yer bulmuştur. Ancak hangi havayolu şirketi 1 milyon turisti söz edilen sürede ülkemize getirecek merak konusudur.

Ülkemizin artık oyalanmalara tahammülü kalmamıştır. Çok ciddi düzenlemeler, kalıcı çözümler ve ekonomide 15 yıldır yapılmayan ‘’üretime dönük’’ projeler hayata geçirilmelidir. Ancak AKP hükümeti, ekonomide yaşanan krizi ve ülkemizin diğer sorunlarını çözmek yerine ‘cinsel suçlar’ önergesiyle istismar ederek gündem değiştirme peşindedir. Bu kabul edilebilir değildir. Önergenin veriliş şeklinden, içeriğine kadar her tarafı sakıncalı ve sakattır. Bizim açımızdan gündem değiştirme çabasıdır. Küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarını koruyamayan hükümet, celladına aşık olma zorunluluğu getirme gayretindedir.
Bu son derece aşağılayıcı bir yaklaşımdır. Önergenin enine boyuna araştırılmamış, başka çözüm yolları aranmamış, basit düzeyde tutulmuş olduğu aşikardır. Bu da mağdur olan kız çocuklarına çare olmak için değil, gündem değiştirmeye yönelik olduğunu ele vermektedir. MHP olarak önergeyi şiddetle reddediyor, mağdur kız çocuklarımızı çektikleri acılar yetmezmiş gibi bir de bu önergeyle yaralayan zihniyeti de akla mantığa davet ediyoruz. Tüm bu gelişmeleri, yakınen takip ettiğimizi üzerimize düşenin fazlasını yapacağımızı tekraren aziz Türk Milleti ile paylaşıyoruz. 


İlhan KAYA - MHP İL BAŞKANI