Peygamber efendimiz Sallallahü aleyhi vessellem kadını tarif ederken  buyuruyor ki Kadın, bir  bütünün ikinci parçasıdır. Yani erkekle kadının eşitliğini bu güzel ifade ile özetliyor.    Yine Peygamber efendimiz Sallallahü aleyhi vessellem bir erkek hanımını döverse kıyamette onun davacısı ben olurum buyuruyor. Yine Cennet anaların ayakları altındadır buyuruyor. Hem dinimiz hem de milletimiz kadınlarımıza bu şiarla tarih boyunca  davranmış kadınlarımıza azami şartlarda hürmet etmiştir. Değişen sosyo kültürel durumlar maalesef günümüzde kadınlarımıza gerekli değeri kaybettirmiştir. Temennimiz Milletimizin özünde var olan kadının yeri layık olduğu noktaya ulaşmasıdır.


Birleşmiş milletlerin Dünya Kadınlar günü olarak kutlanmasını kararlaştırdığı 8 mart, kadınların toplumdaki yerinin ve öneminin hatırlanması yanında “kadın” olmalarından kaynaklanan problemlerinin hatırlanmasına da vesile olmalıdır. Kadınların maruz kaldığı şiddet, taciz ve hunharca ölümlere varabilecek olaylara bir son verilmeli, gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Toplumda kadına gösterilen saygı ile aslında ona verilen değer ifade edilmektedir. Kadına bir anne, bir kardeş ve bir eş olarak gösterilen saygı ve hürmetin seviyesi, o toplumun geldiği medeniyet seviyesinin de bir ölçüsüdür. Kendisine tanınan hakları en iyi şekilde kullanmasını bilmiş olan Türk kadını asli görevlerinden biri olan Annelik görevini de hiçbir zaman ihmal etmeyerek, gelecek nesillerin ve toplum yapımızın şekillenmesinde büyük rol oynamaya devam etmektedir. Omuzlarına yüklenen ağır sorumluluklardan hiçbir zaman yılmamış olan kadınlarımızın, bu ülkenin erkekleri ile omuz omuza ülkemizin gelişmesinde söz sahibi olacakları muhakkaktır.

Milli Mücadele dönemindeki varoluş kavgasında Türk kadının oynadığı rol unutulamaz.  "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle anıyoruz.

 

Milletimiz bağrından, Milli mücadele yıllarında Çankırılı Kahraman Ümmühan nineyi, 93 harbinde Erzurumlu Nene Hatunu,  İstanbul’dan Halide Edip Adıvar Onbaşı’yı, Kastamonulu Şerife Bacıyı ve daha nice kahraman kadınımızı çıkarmıştır.Aziz milletimiz  Daha nicelerini de çıkaracaktır.

Türk kadınlarının, Türk analarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunarım. 08/03/2013

 

GÖKSEL TAŞCI

MHP NEVŞEHİR İL BAŞKANI