"10 Nisan ile başlayan Polis Haftası, Aziz Milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğü Türk Polisi’ne şükranlarının bir ifadesi olarak hediye ettiği bir minnet temsilidir.

Türk Polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, Milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşamaktadır

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelecek her türlü şer odaklarını önlemek ve her karışı atalarımızın kanları ile sulanmış bu vatan toprakları üzerinde milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşamasını temin eden polis teşkilatımıza olan güvenimiz tamdır.

Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisimiz, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır.

Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükûnun demokratik kurallar içerisinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin görevleri arasındadır.

Unutulmamalıdır ki, demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür.

Demokrasisi ve ekonomisi güçlü bir Türkiye’de Emniyet Teşkilatımız da güçlü olacaktır. Bu nedenle ülkemizi bütün sıkıntılardan kurtarıp, güçlü, saygın bir ülke haline getirmek yönetimlerin en temel görevi ve hedefleri arasında olmalıdır.

Polis Haftası’nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, bu vesileyle, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor Nevşehir’imizin emniyet hizmetlerindeki kalite ve güven ortamının sağlanmasında büyük bir özveri ile çalışan başta Sayın Valimiz Abdurrahman Savaş’a, İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Yüksel‘e ve görevleri başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine selam ve saygılarımla birlikte başarı dileklerimi iletiyorum."

Milliyetçi Hareket Partisi

Merkez İlçe Başkanı

Av. Burak Kalfaoğlu

Saygılarımla