MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

KADIN KOLLARI NEVŞEHİR İL BAŞKANLIĞI

 

KINAMA ve TAZİYE AÇIKLAMASI (04 Mart 2015).

 

Nevşehir ve Türkiye kamuoyuna duyurumuzdur.

 

Nevşehir ve Türkiye kamuoyunun da yakinen bildiği ve takip ettiği gibi, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU, 20 Şubat 2015 tarihinde aynı üniversitede güpegündüz bıçaklı saldırıya uğramış ve ambulansların zamanında gelmemiş olmasının da etkisiyle, hakkın rahmetine kavuşmuştur.

 

Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’nun şahadeti ile ilgili olarak yaptığımız gözlemde: ülkemizin hemen her tarafının olduğu gibi, Ege Üniversitesi’nin de PKK’lılar tarafından işgal edilmiş olduğu, bu bölücülerin çok rahat hareket etmekte oldukları, kendilerine dur diyen bulunmadığı, ilgili ve sorumlu devlet kurumlarının ise, bu gibi olayları önlemede, AKP siyasetinin yıkıcı baskısı nedeniyle, çaresiz bırakılmış olduğu anlaşılmaktadır.  

 

Nevşehir ve Türkiye kamuoyunun bilmesini istiyoruz ki;

 

Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU, Dolmabahçe saraylarında yeni Sevr anlaşmalarının imzalandığı, Türk milletinin ve Türk vatanının parçalandığı, topraklarımızın bir bölümünün fiilen PKK katillerine teslim edildiği, Süleyman Şah Türbemizin bulunduğu vatan topraklarımızın terk edilerek kaçıldığı bir dönemde, AKP-PKK işbirliğinin yapıldığı bir dönemde şehit edilmiştir. Bu durumu kabullenmemiz ve unutmamız asla mümkün değildir.

 

Ancak, bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyoruz ki;

 

Türk milletine kin ve husumet besleyenler, Milliyetçi Hareket’i sokağa çekemeyecekler, milliyetçi-ülkücü gençleri asla olayların içerisine çekemeyeceklerdir. Asla provakasyona gelinmeyecek, asla demokratik ilke, yol ve yöntemlerden uzaklaşılmayacaktır.

 

Sonuç olarak, bu elim ve hunharca işlenmiş cinayeti şiddetle kınıyoruz. Faillerinin, yardım, yataklık eden şahısların yakalanmış olmasını ve Türk yargı sistemi içerisinde gereken karşılığını bulmalarını ümit ediyoruz.

 

Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’na Cenabı Allah’tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere Ülkücü Haraket’e ve yüce milletimize baş sağlığı diliyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

YILDIZ GÜRBÜZ

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

KADIN KOLLARI NEVŞEHİR İL BAŞKANI