MHP Nevşehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Varol Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ramazan ayının habercisi olan, Şaban ayının 14’ünü 15’inci geceye bağlayan Berat Kandili vesilesiyle MHP Nevşehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Varol yayımladığı mesajda, Berat Kandil’inin Allah’ın lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek biz kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar açtığı, mübarek üç aylar içerisindeki faziletli gecelerden olduğunu kaydetti.
 
Varol mesajında, "Unutmayalım ki tövbe kendini bulma ve bilmenin, gönlü arındırmanın en güzel yoludur. Kutsal geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz büyük bir fırsattır. Manevi duyguların kuvvetlendiği, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının da içten hissedilerek yaşandığı müstesna gecelerimizden Berat Kandil’ini vesile bilerek Yüce Rabbimizden bizleri affetmesini dilemeli, kırgınlıklara son vererek insanların mutluluğu için dua etmeliyiz. Vicdan muhasebesi ve kalp sorgulaması için iyi bir fırsat olacak en güzel cümlelerin en kalbi duygularla Rabbimize ulaştırıldığı, sevgi ve tüm iyiliklerin sınırsız bir şekilde isteneceği bu gece Ülkemize ve tüm İslam âlemine kutlu olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm Halkımızın Berat Kandil’ini kutluyor; dargınlık ve kırgınlıkların sona erdiği, fakir ve muhtaçlara yardım elinin uzandığı, paylaşım ve birlikteliğin hayatımıza tam olarak yansıdığı bereketli, huzurlu ve mutlu günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.
 
 
MHP Nevşehir 2. Sıra Milletvekili Adayı Sait Yüksel, Ramazan Ayının müjdecisi mübarek Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Berat Kandilinin, müminlerin her türlü kötülük ve günahtan arınıp, kurtuluşa ulaştığı mümtaz bir gece olduğunu kaydeden Yüksel, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Alemlerin Rabbi olan Yüce Allah’ın bizlere bahşettiği kurtuluş gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu gecede, Rabbimizin bize yaptığı, 'Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim' çağrısına kulak verip, af ve mağfiretimiz için tevbe ve dua edelim.   Çünkü bu gece vicdanlarımızı muhasebeye çekmek, kötülüklerden arınmak ve berata erişmek için önemli bir fırsattır. Bu rahmet gecesinde, dargınlıkların, kırgınlıkların bir kenara bırakılmasını, kardeş kavgalarının son bulmasını, ülkemiz ve milletimiz ile tüm İslam coğrafyasının huzura ve barışa kavuşmasını temenni ediyorum. Kurtuluşumuza vesile olması dileğiyle Berat Kandilimiz kutlu olsun.”


MHP Nevşehir 3. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Uğur ise mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cenabı Hakkın rahmet kapılarını sonuna kadar araladığı bir geceye daha kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazanın habercisi, kutlu bir gece olan Berat gecesinde ellerimizi memleketimizin huzur ve sükûnu için açalım. Çocuklarımıza hediye edeceğimiz yarınlarımızın aydınlık dolu olması için açalım. Yüce Yaradan’ın merhametinin ülkemiz ve İslam âlemi üzerinde tecelli etmesi için açalım.

Biliyoruz ki büyük ve merhameti bol bir sahibimiz var ve rahmetini tecelli ettirdiği bu anlar bizler için bir nimet. Bu nimeti, bu fırsatı iyi değerlendirebilmek ise bizlerin elinde. Bu gecelerin manasının idraki, size ve sevdiklerinize sağlık ve mutluluk, geçmişlerinize rahmet, ülkemize ve Nevşehir’imize huzur getirmesi temennisi ile Berat Geceniz kutlu olsun.