MHP Ürgüp İlçe Başkanı Alpaydın Eroğlu son günlerde yaşanan Okul Müdürleri kıyımı ile ilgili bir açıklama yaparak Nevşehir’de Çarşamba günü yapılacak Türk Eğitim Sen toplantısına katılım çağrısı yaptı.
MHP Ürgüp İlçe Başkanı Alpaydın Eroğlu yaptığı yazılı açıklama ile Nevşehir'de son günlerde okul müdür kıyımları konusunda sert açıklama yaptı. Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

           KÖRPE BEYİNLERE ZULÜM AŞILAMAYIN!

Eğitimde Cumhuriyet tarihinin en büyük kıyımı yaşanmaktadır. Türkiye geneli 7000 okul müdürümüz,  Nevşehir ilimizde de 64 okul müdürümüz haksız, mesnetsiz, adaletsiz şekilde acımasızca görevlerinden alınmıştır.

Ne hazindir ki; görevden alınanların tamamı yandaş sendikadan olmayı kabul etmeyen, eğitimden başka hedefi olmayan, aynı zamanda bu uğurda irade koyan değerli eğiticilerimizdir.

Kıyım için altyapı oluşturmak adına, önce hukuki düzenlemeler, ardından puanlama tuzağı geçerli kılınmıştır. Nitekim Aile birliği temsilcilerinin verdiği yüksek puanlara karşı, idari yöneticilerin sıfır ve yakını puanlar ile gerekçe oluşturmaları vicdanları titretmiştir. Gerek aileler gerekse öğrenciler bu keyfiliği şaşkınlık ve hayretle karşılamışlardır.

Alın teri hor görülmüş, liyakat dışlanmış, ahlak çiğnenmiş, vicdan kirletilmiş, adalet yok sayılmıştır. Devlete güven ve saygı büyük yara almıştır.

İnsani değerler linç edilirken, zulüm baş tacı edilmiştir.

Tüm bu haksızlıklar istikbalimizi teslim edeceğimiz yavrularımız, körpe beyinlerin, tertemiz yüreklerin olduğu eğitim alanında gerçekleşmektedir.

Kendileri için çırpınan öğretmen ve yöneticilerinin “benden değildir,” yaftasıyla ayrıştırılıp,  sürgün edilmelerindeki garipliği anlama peşindedirler. Onlara öğretilen helal lokma, alın teri, fedakârlık, ilim aşkı, vatan millet sevgisi önemini kaybetmiş, yandaş olmanın geçerlilik kazandığına, tek önemli konu olduğuna şahit olmuşlardır.

Pırıl pırıl fidanlar, hakkaniyetin değil, zulmün hâkim olduğu çürümeyle tanışmışlardır…

Buradan sesleniyorum; Gücü ellerinde tutanlar!

Eğitimcilerimizi haksızca kıyıma tabi tutabilirsiniz! Ama yavrularımıza bu kıyımı yaşatıp, hayatı “güçten yana olanlar olmayanlar” gibi kirli bir mantığa esir etmeyin.

Kıymayın!

Körpe beyinlere zulüm aşılamayın, meşrulaştırmayın!.. 

İşte böylesi haklı bir haykırış için, Tüm hemşerilerimizi 03 Eylül Çarşamba günü Nevşehir hükümet konağı önünde saat 13 00 de Türk Eğitim Sen. Tarafından  hazırlanan toplantıya katkıya davet ediyorum.