MHP'ye Kayyum Atanması Nevşehir'de de Dengeleri Değiştirecek gibi gözüküyor. Zira bir süre önce Muhalif kanatta yer alan MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı , Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Kalfaoğlu ve Yönetimleri renklerini belli ederek istifalarını vermişler parti içindeki değişime tam destek olmuşlardı. 

Bununla birlikte parti içinde bazı isimlerin Devlet Bahçeli yanında saf alıyor olması ise Kayyum atamasından sonra ilimiz MHP de önümüzdeki günler için önemli gelişmelere gebe şeklinde yorumlanıyor.

MHP bir önceki İl Başkanı Göksel Taşçı'nın da parti içi değişim için muhalif kanatta yer alarak Davacı kanadında yer alması sonucu gelinen noktada "Kayyum atanması" ile yaptığı ilk değerlendirme ; " Adalet Yerini Buldu" şeklinde oldu.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?
MHP’li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat’ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi’ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede içlerinde Nevşehir eski MHP İl Başkanı Göksel Taşçı’nın da bulunduğu 16 il başkanı “davalı” olarak yer almıştı. Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi’ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP’yi “ihtar” eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, “MHP’nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını” vurgulayarak, “Sulh Hukuk Mahkemeleri’nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını” dile getirmişti.


Ve Dava Sonuçlandı..

MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava karara bağlandı. Mahkemenin verdiği karara göre 3 kişilik kayyum heyeti MHP'yi kongreye götürecek. MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.

İŞTE ATANAN KAYYUMLAR

MHP eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, Ali Sağır, Mehmet Bilgiç, partiyi olağanüstü kurultaya götürecek kayyum heyetinin başkanı oldu.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesinden sonra gerekçeli karar beklenecek. Bunun ardından muhaliflerin belirlediği ve mahkeme tarafından yetkilendirilen Çağrı Heyeti olağanüstü kurultay kararını ilan edecek ve bu karar, 15 gün askıda kalacak. Çağrı Heyeti bu aşamada kongre tarihinin belirlenmesi, salon kiralanması gibi işlemleri tamamlayacak ve başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere tüm parti yönetimini olağanüstü kurultaya davet edecek. Genel Merkez yönetiminin katılmaması halinde dahi Çağrı Heyeti yasal olarak olağanüstü kurultayı toplayabilecek. Çağrı Heyeti'nin belirleyeceği kurultay tarihi Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanınca seçim tarihi kesinleşecek.

MHP BU AŞAMAYA NASIL GELDİ?

MHP'li muhalifler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi için topladıkları 543 imzanın işleme konulması için 5 Şubat'ta yargıya gitmişlerdi. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, imzaları önce MHP Genel Merkezi'ne teslim etmiş, ancak herhangi bir yanıt alamamışlardı. Muhaliflerin Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dilekçede 16 il başkanı "davalı" olarak yer almıştı. Dilekçede, 2010 yılında Saadet Partisi'ne olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere üç kişiyi görevlendiren Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi kararı ile 2005 yılında olağanüstü kongresini yapması için CHP'yi "ihtar" eden Anayasa Mahkemesi kararları emsal gösterilmişti. MHP ise yaptığı savunmada, "MHP'nin bir dernek ya da bir vakıf olmadığını" vurgulayarak, "Sulh Hukuk Mahkemeleri'nin bu kararı vermekle yetkisiz olacağını" dile getirmişti.


Sabah