2019 Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlere ilişkin seçim kazanı kaynamaya devam ediyor. Özellikle Nevşehir il merkezinde Milliyetçi Hareket Partisinin göstereceği adayın kim olacağı büyük bir merakla bekleniyor.

2002 Yılından bu yana AK Partinin hükümdar olduğu Nevşehir belediye başkanlığında AK Partinin göstereceği adayın yanında merkezde en fazla oy alabileceği gözlenen ikinci parti olan Milliyetçi Hareket Partisinin kimi aday göstereceği de büyük önem taşıyor.

Son yerel seçimlerde Nevşehir belediye başkanlığına aday gösterilen Mehmet Varol’un ardından partinin yeni, yıpranmamış, projeleri olan, vizyona sahip bir adayı çıkarabilmesi durumunda il merkezinde belediye başkanlığını kazanabileceği öngörülüyor. Ancak yıllardır gerek Milletvekilliği adaylığı ile gerekse belediye başkanlığı adaylığı ile gündeme gelen Mehmet Varol’un genel seçimlerdeki başarısızlığı ve yıpranmışlığı nedenleriyle artık belediye başkanlığına da aday olmayacağı belirtiliyor.

Bu durumda partide öne çıkan isimlerden biri olan Fazlı Koç’un da kendisini siyasi arenada yıpratmayarak bir sonraki genel seçimlerde Milletvekilliği adaylığına soyunabileceği gözleniyor.

Böyle bir siyasi konjonktürde Milliyetçi Hareket Partisinin Nevşehir belediye başkanlığına aday göstereceği isimlerden birinin yıllardır Nevşehir’de Akademisyen kimliği, şehrin hemen hemen her sorunuyla ilgili düşüncelerini açıklamaktan geri durmayan, Nevşehir kamuoyunun yakından tanıdığı, girişimci kişiliği ile Doç. Dr. Özden Taşğın’ın isminin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Nevşehir’in eğitiminden, sporuna, kültürel yaşamından yerel sorunlarına dair her konuda fikir üretebilen, projeler ortaya sunabilen kişiliği ile dikkatleri üzerine çeken Taşgın’ın siyasi arenaya arenaya hızlı bir giriş yapması bekleniyor.