MHP’de Devir Hesap Devri

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Ancak hemen arkasından gelen genel seçimler öncesinde Nevşehir’deki siyasi partilerde de kimlerin Milletvekilliği adaylığı için uygun olabileceği, Partilerin kimleri aday göstermesi durumunda üç dönemdir hakimiyet kuran Ak Partinin arasında Milletvekili ya da Milletvekillerini sokabileceği konusundaki girişimleri hızlanıyor.

Nevşehir’den üç dönemdir Tulum çıkaran Ak Parti’de şimdilik bu hesaplar kapalı kapılar ardında yapılıyor. Milliyetçi Hareket Partisinde ise öne çıkan sorulardan biri son yerel seçimlerde Nevşehir’den Milliyetçi Hareketin alıp alabileceği ön yüksek oyu almasına karşın Belediye Başkanı Seçilemeyen Mehmet Varol’un Milletvekilliği adaylığına soyunup soyunmayacağı.

Önce bir dönemler partinin genel sekreteri Bülent Didinmez’i, ardından Partinin Şimdilerde MYK Üyesi olan Sahir Solmaz’ı geçemeyip ikinci sırada kalan, birinci sırada gösterilmesi durumunda seçilebileceği hep konuşulan Mehmet Varol ise Partinin çeşitli organizasyonlarında boy göstererek siyasetten geri durmadığını sevenine, sevmeyenine, kendisine oy verip vermeyenine gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Dr. Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden MHP Nevşehir heyeti içerisinde İl Başkanı Göksel Taşçı, İl Genel Meclisi üyesi Haydar Çiftçi ve geçen dönem seçimlerinde ilk sırayı kaptırdığı MYK üyesi Sahir Solmaz ile birlikte objektife poz veren Mehmet Varol’un tekrar milletvekilliğine aday olması durumunda birinci sırayı alıp alamayacağı daha şimdiden konuşuluyor. Zira, son dönemlerde Nevşehir’de görünmeye başlayan MYK üyesi Sahir Solmaz’ın da 2015 Milletvekilliği seçimlerinde kolay kolay birinci sırayı kimseye bırakmayacağı da ifade ediliyor.