NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisinde 2015 Haziran ayında yapılması beklenen seçimler öncesinde yapılması muhtemel bir il kongresinde tek aday üzerinde birleşilip birleşilemeyeceği merak konusu.

Genel Seçimler öncesinde yapılması beklenen Milliyetçi Hareket Partisindeki il kongresinde mevcut il başkanı Göksel Taşcı ve beraberindeki il yönetiminin aday olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Nevşehir ve Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bile çok ketun bir davranış ortaya koyan, basın yayın kuruluşları ile hep mesafeli olmaya gayret eden İl Başkanı Göksel Taşçı’nın genel merkez kararı ile 3 yılını dolduran il ve ilçe teşkilatlarında yapılması beklenen kongre sürecinin Nevşehir’de yaşanıp yaşanmayacağına dair, kongre sürecinin ilimizde nasıl yürütüleceğine dair açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisindeki kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi eski milletvekili adayı ve şimdi MYK Üyesi Sahir Solmaz, sürecin bugünlerde belli olacağını dile getirmişti.

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisinde Alkan Kararmaz ve Serkan Bedirhanoğlu döneminden bu yana süre gelen il başkanının 1 yıldan daha uzun süre görevde kalmaması geleneğine son veren MHP İl Başkanı Göksel Taşçı’nın yeniden bu göreve talip olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor. MHP’nin Taşçı ve beraberindeki yönetimle birlikte tek liste ile yola devam deyip demeyeceği de belirsizlikler arasında yer alıyor.