NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisinde ilçe ve il kongreleri süreci başlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve aynı zamanda son dönem Nevşehir Milletvekili adayı Sahir Solmaz, önümüzdeki günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri ve MYK üyeleri ile yapılacak olan toplantıda illerdeki kongre sürecinin ele alınacağını söyledi.

Söz konusu ilçe ve il kongreleri sayesinde seçim öncesinde Milliyetçi Hareket Partili teşkilatları daha dinamik bir hale getirmek istediklerini kaydeden MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Sahir Solmaz, parti tüzüğü gereğince görev süresi itibariyle 3 yılını dolduran tüm ilçe ve illerde bu kongrelerin yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Solmaz, “Önümüzdeki günlerde illiyetçi Hareket Partili Milletvekillerimiz ve MYK üyelerimizle birlikte Parti genel merkezimizde bir toplantı yapacağız. Ülkenin içerisindeki genel durumu, seçim atmosferini bu toplantıda ele alacağız. Tüzüğümüz gereğince görev süresi itibariyle 3 yılını dolduran ilçe ve il başkanlıklarımızın genel kurul yapmaları gerekiyor. İl teşkilatlarımız ilçe ve il de yapılacak olan genel kurul tarihleri kendileri belirleyerek genel merkezimize bildirecekler. Genel Merkezimizin onayının ardından ilçe ve ardından il de genel kurul yapılacak. Bu çalışmamız aynı zamanda yaklaşan genel seçimlere de bir hazırlık niteliği taşıyor. Bu kongreler sayesinde Milliyetçi Hareket Partimizin tüm teşkilatlarına bir aktivite kazandırmak, teşkilatlarımızın daha dinamik hale gelmesini sağlamak istiyoruz. Şimdiden yapılacak olan tüm kongrelerimizin ülkemize, Nevşehir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.