MHP'nin Nevşehir Belediye Başkan adayı netleşmeye başladı. Ömer AY, tek aday adayı olarak ülkücü tabanın tam desteği ile MHP'nin Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak öne çıkıyor. 

MHP Nevşehir'de taşlar yerine oturuyor. Ömer AY'ın isminin kamuoyunda zikredilmesinden sonra şu ana kadar aday adayı çıkmayan MHP Nevşehir merkezde, Ömer AY ismi güçlü bir şekilde parti teşkilatlarında ve ülkücü tabanda seslendirilmeye başlandı. Güçlü şekilde Ömer AY isminin öne çıkması, parti tabanı ve ülkücüler arasında büyük bir heyecan ve çoşku yarattı. Birçok Ülkücü, Ömer AY'ın MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak en doğru ve güçlü isim olduğu konusunda birleşmiş durumdalar. MHP'nin Ömer AY ile seçime girmesi halinde, AKP'nin Nevşehir'de çok büyük bir hezimet yaşayacağı konusunda hemfikirler.

Görüşüne başvurulan ve parti içindeki etkili kişiler, Ömer AY ismine saygı gösterdiklerini ve Ömer AY ile seçime girilmesi halinde MHP'nin Nevşehir'deki başarısını ve gücünü artıracağı konusunda beyanda bulundular. 

Öte yandan, Türk milliyetçiliği çizgisinde olan sivil toplum örgütlerinde ve sendikalarda, Ömer AY isminin doğru bir tercih olduğu ve Ömer AY'ın adaylığını destekledikleri bilgisine ulaşıldı.