NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisinde adayların belirlenmesi konusundaki çalışmalar aralıksız sürüyor. 11 Aday adayının bulunduğu partide 1000 dolayında Partili Nevşehir’de kimi milletvekili aday sıralamasında görmek istediklerine dair internet ortamında oy kullanacak.

Edinilen bilgiye göre; Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunan 11 aday adayının çalışmaları aralıksız sürüyor. Nevşehir’de ilçe, belde ve köyleri ziyaret ederek Partililerin sorunlarını dinleyen, onlardan kendilerini aday sıralamasına yazmaları için destek isteyen Milliyetçi Hareket Partisinin Milletvekili aday adayları arasından kimlerin aday sıralamasına girip girmeyecekleri önümüzdeki günlerde belli olacak.

Muhtemelen 7 Nisan 2015 tarihinde siyasi partilerin aday listelerini Seçim Kuruluna teslimi ile birlikte bir çok siyasi partide olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisinde de aday sıralamasının kesinleşmesi bekleniyor.

Anket Çalışması 8 Gün Sürdü …

Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili aday adayı olan isimler parti genel merkezine ve il başkanlığına yaptıkları müracaatların ardından Parti genel Merkezindeki mülakatlara katıldılar.

Ardından İlçe, belde ve köylerde ziyaretlerde bulunan Milliyetçi Hareket Partisinin Nevşehir Milletvekili aday adayları için Parti genel merkezi ile il başkanlığının organizasyonunda gerçekleştirilen anket çalışmasına tabi tutuldu.

Alınan bilgiye göre Nevşehir’de 8 gün süren anket çalışması da tamamlandı. Anket çalışmasının sonuçlarının Parti genel merkezine hafta başında ulaştırılması bekleniyor.

Şimdi Temayül Zamanı …

Partililer Kendilerine Verilen Özel Şifre ile internet ortamından kimleri aday sıralamasında görmek istediklerine dair oy kullanacaklar.

Partililerin internet ortamında katılacakları bu temayül yoklamasının da tamamlanmasıyla birlikte gözler önümüzdeki günlerde anket ve temayül sonuçlarına çevrilecek. Parti genel Merkezinde kurulan Milletvekili aday adaylığı değerlendirme komisyonunun kararını vermesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de yer alacağı değerlendirmelerin ardından ise Milliyetçi Hareket Partisinde aday sıralamasının 7 Nisan 2015 tarihinde kamuoyuna da duyurulması bekleniyor.

11 Aday Adayı Başvuruda Bulunmuştu…

Kamuoyunda 13’ü bulacağı belirtilen Milliyetçi Hareket Partisindeki aday adayı sayısı 11'de kaldı.

Eski il başkanlarından Serkan Bedirhanoğlu, Türk Ocağı Başkanı Mesut Erdoğan gibi isimler aday adaylığı başvurusunda bulunmayan isimler oldular.

Milliyetçi Hareket Partisinden; Mehmet Varol, Sait Yüksel,Fazlı Koç, Mustafa Uğur, Hüseyin Ödemiş, Sahir Solmaz, Vahdet Özler, Kemal Erkan Ünal, Aydın Eroğlu,  Ahmet Tekin ve Emircan Ünlü isimleri 2015 Haziran ayında gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimleri öncesinde Milliyetçi Hareket Partisinden aday sıralamasına girebilmek için yarışan isimler oldular.