MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise yaptığı açıklamada Türkeş'te istifa mektubu beklediklerini aksi taktirde partiden ihraç edeceklerini söyledi.

Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

"Beklediğimiz bir gelişme değildi. Madem kabul etti, şuandan itibaren istifa etmesi için dilekçe bekliyoruz. Türkeş bizi üzdü. Göndermezse ihraç edilecektir."dedi.

Son olarak MHP Ankara Milletvekili Türkeş, tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla parti disiplin kuruluna sevk edildi. 

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Milliyetçi Hareket Partisinde hareketli saatler yaşanmaya başlandı. Başbuğ Merhum Alpaslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in seçim hükümeti için kendisine sunulan bakanlık teklifini kabul etmesi parti tabanındada farklı şekillerde yorumlanıyor. Bu Yaşanan gelişmelerin akıbeti kamuoyunda ve parti içinde merakla bekleniyor.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlıkteklifini kabul ettiği bildirildi.

DAVUTOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Türkeş, davete yazılı olarak cevap verdi. Türkeş daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüştü. Davutoğlu, Türkeş'e daveti kabul ettiğinden dolayı teşekkür etti.

MHP'DEN TEKLİFİ KABUL EDEN TEK İSİM OLDU

MHP'ye düşen bakanlık sayısı 3'tü. Diğer teklif giden Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener bakanlık teklifini kabul etmedi. Bu durumda MHP'den bakanlık teklifini kabul eden tek isim Tuğrul Türkeş oldu.


TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?
 

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. Babasının adı Alparslan, annesinin adı Muzaffer Şükriye'dir.

İktisatçı ve İş Adamı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.
Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.
23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. 24. Dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi.
İngilizce bilen Türkeş, 3 çocuk babasıdır.