NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yerel seçimlerde özellikle gözler il merkez belediye başkanlığında olacak. Ak Partinin ardından ikinci parti durumunda bulunan, Ak Partinin ve kendisinin göstereceği adaya göre belediye başkanlığını kazanabilmesi bile mümkün görülen Milliyetçi Hareket Partisinde adayın yerli mi, yoksa ithal mi olacağı konuşuluyor.

Seçim sürecinin başladığı ilk günlerden itibaren aday adayları, seçim çalışmaları konusunda oldukça ketun bir davranış sergileyen ve basın yayın kuruluşlarına bilgi aktarma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Milliyetçi hareket partisinde henüz Ömer Ay’ın adaylığı kesinleşmiş değil. Zira kendisinin de basın yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamada da olduğu gibi Ömer Ay Ne parti genel başkanı Bahçeli tarafından, ne de partinin yetkili kurumları tarafından aday olarak açıklanmış değil.

Ömer Ay’ın yanı sıra Parti il teşkilatının aday adaylığına bile sıcak bakmadığı görülen Metin Didinmez’in aday adaylığı başvurusunda bulunup bulunmadığı bile şaibeli. Öte yandan kamuoyunda Milliyetçi hareket partisinden Nevşehir belediye başkan aday adaylığı için bir başka isim; Alparslan İler ismi de bazı çevrelerce gündeme getiriliyor. İler’in bu konuda henüz açıklaması yok.

Bütün bu gelişmelerin ardından Nevşehir belediye başkan adayının ismini kamuoyundan sır gibi saklayan, partiye bu konuda başvuruda bulunanların isimlerini bile açıklamayan Milliyetçi Hareket Partisinin bir sürpriz peşinde olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz dönem 10 yıl Nevşehir belediye başkanlığı yapmasına karşın, Ankara’da ikamet eden Yalçın Demir’i aday gösteren Milliyetçi Hareket Partisinin böyle bir sürpriz daha yapabileceği öngörülüyor. Böyle bir durumda hem aday adaylığı için adı geçen isimlerin, hem parti teşkilatlarının, hem de partiye gönül verenlerin nasıl bir tepki göstereceğini ise önümüzdeki günler gösterecek.

Edinilen bilgiye göre; Milliyetçi Hareket Partisi aslen Nevşehirli ama il dışında yaşayan bir isme adaylık konusunda daha yakın.