MHP İl yönetimi Nevşehir Merkez dışındaki tüm ilçeler ve beldelerde kamuoyu yoklaması, anket, üparti üyleriyle temayül yoklaması ve ilçe yönetimlerinin oy kullanması gibi 4 aşamadan geçirerek seçim bölgelerinde istenilen sevilen adayları açıkladılar. son olarak ta 08.12.2013 pazar günü İstanbul'da aday tanıtımında Devlet BAHÇELİ tarafındanda kamuoyuna tanıtıldı.
         Ancak MHP'nin Nevşehir merkez belediye başkan adayı MHP il yönetimi tarafından hala açıklanmadı. Hasan ÜNVER'in Ak partiden yeniden aday gösterilmesi üzerine gözler Milliyetçi Hareket Partisine çevrildi.
         Milliyetçi Hareket partisi İl başkanı Göksel TAŞÇI partimizin Nevşehir Belediye başkanlığını kazanmak için gerekli çalışmaları yaptığını, titiz bir çalışma içerisinde olduklarını yakında Nevşehir Belediye başkanlığını kazanacak adayımızı kamuoyuna duyuracağız. dedi.

Edindiğimiz bilgilere göre, Milliyetçi Hareket partisinin Nevşehir'de herkesin üzerinde uzlaşacağı bir aday göstereceği, herkesin oyunu alabilecek Nevşehir'i çağ atlatacak bir aday olarak ifade ettikleri bu camiaya yıllarca hizmet etmiş ve Nevşehirlilerin gönlünde taht kurmuş birisini aday gösterecekleridir. Siyasi kulislerde önplana çıkan isimler ise;  Türk Eğitim Sen İl başkanı Mustafa UĞUR, Milliyetçi Hareket Partisi son seçimlerde 2.sıra milletvekili adayı, Eski il başkanı Mehmet VAROL, Emekli edebiyat öğretmeni iş adamı, Ülkücü camiada efsane olarak bilinen Ömer AY, Türkiye Kamu-Sen Nevşehir Şube başkanı Turgay ÇETİN, İl ve İlçe yönetiminde görev alan bir kişi üzerinde durulmaktadır.