Bir aylık yoğun mesaiden sonra kamu kurum ve kuruluşlarının 2019 bütçelerini görüşerek karara bağlayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, çalışmalarını Cuma günü yapılan son toplantıyla tamamladı.

MİLLETVEKİLİ AÇIKGÖZ: 2019 YILI BÜTÇESİ HAYIRLI OLSUN

Bir aylık yoğun mesaiden sonra kamu kurum ve kuruluşlarının 2018 bütçelerini görüşerek karara bağlayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, çalışmalarını Cuma günü yapılan son toplantıyla tamamladı.

TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Tasarısı ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı kabul edildi.

Tasarıların kabulünün ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklamada bulunan TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, "2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda 335 'evet' oyuyla kabul edildi.‪  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin ilk Bütçesi; milletimize, devletimize hayırlı olsun." dedi.

Bütçenin, milletin huzur, refah ve saadetine vesile olması dileğinde bulunan Açıkgöz, "Türkiye'yi daha güçlü, müreffeh ve huzurlu hale getirmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Birliğimizi ve dirliğimizi muhafaza ederek, ülkemizi gelişmiş ülkelerin ilerisine taşımak için daha fazla gayret göstereceğiz." diye konuştu.