29 Mayıs 1985 yılında kurulan Birlik Vakfı 35 yaşına girdi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yayınladığı mesaj ile Birlik Vakfı'nın 35.  kuruluş yıl dönümünü kutladı. Milletvekili Açıkgöz mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanımız Sn. İsmail KAHRAMAN’ın, Birlik Vakfı Başkanımız Sn. Mehmet ALACACI’nın ve toplam kırk vakıf insanının kurucular kurulu üyesi olduğu; Sn. İsmail Kahraman’ ın da 1983’te MTTB’nin devamı niteliğinde olacak yeni bir oluşumu başlattığı ve resmen 29 Mayıs 1985’te kurulan Birlik Vakfı; vakıf medeniyetimizin güçlü bir şekilde yaşandığı, yaşatıldığı bir gönül hareketi olmuştur.

Geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak; milletimizin millî, ahlâkî, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve yücelten, yaşadığı topluma karşı sorumluluk duyan, başarılı ve güzel ahlaklı öğrenciler yetiştirmek için gayret sarf etmek gayesinde olan vakıftır, BİRLİK VAKFI.

Osmanlı vakıf medeniyetini günümüze kadar yaşayarak aktaran Nevşehirli hemşerilerim adına, kuruluşu köklü temellere dayanan Birlik Vakfı’mızın Nevşehir Şubesinin şehrimizdeki faaliyetlerinin kıvancını her daim sizlerle paylaşıyoruz.

İslam ve Osmanlı medeniyetinin temel taşı olan vakıf kültürünü en iyi şekilde temsil eden Birlik Vakfı’mızın amacına uygun işlerini, medeniyetlerin beşiği Nevşehir’imize kazandırmak için şahsımın ve yönetimimizdeki dava arkadaşlarımızın gece gündüz üstün gayret ve samimiyetle çalıştığından, çalışacağından emin olabilirsiniz. Rabbim, hayırlı ve bereketli eylesin.
Birlik Vakfı geçmişinden gelen birikim ve yeni bir aşkla Güçlü bir Türkiye için çalışmaktadır.

"İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır" Hadis-i Şerif-i ışığında özellikle ömrünü Hak yolunda hizmete adayan insanlara ve herkese açık olan bir vakıftır: BİRLİK VAKFI.Milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunmak; milletimizin millî, ahlâkî, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve yücelten bir neslin devamı için hep birlikte çalışacağımızı gururla ifade etmek istiyorum.

​Bu vesileyle Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi yönetimimize ve gönüllülerimize başarılarının devamını dilerim. Allah, yâr ve yardımcıları olsun. Rabbim, hayırlı ve bereketli çalışmalar nasip eylesin.

“Büyük Nevşehir, Güçlü Türkiye” için hep birlikte çalışacağız. 35. yaşını kutlayan Birlik Vakfı’mıza; gönlü yüce aziz hemşerilerime, saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum.

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi