AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, referandum çalışmaları kapsamında şehir merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnaflarla bir araya gelen Açıkgöz, 18 maddelik anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Ziyaretlerde AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve bazı teşkilat mensupları da yer aldı.

“Koalisyonlarda ekonomik darbeyi en çok esnaf yaşadı”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “ Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini MHP ile AK Parti uzlaştı ve Meclisten geçirdik. Şimdi yetki millette. Millete şunu soruyoruz. Hükümet kurma görevini yetkisini kendi uhdene almak istiyor musun istemiyor musun? Yoksa eskisi gibi böyle dolaylı yoldan milletvekilleri arasından bir hükümet çıksın bir buçuk yıl gitsin gitmesin koalisyon tartışmaları ekonomik krizler siyasi krizler. Yine Türkiye zaman mı kaybetsin yoksa seçtiğimiz zaman beş yıl görev yapabilecek kesintisiz icraat yapacak kalkınmayı daha da hızlandıracak bir yönetim modeline mi geçelim bunu oylamasını yapacağız. İnşallah evet denildiğinde Türkiye’nin 2023 hedefleri lider ülke olma yolundaki hızlı adımlar inşallah daha da ivme kazanacak” dedi.

“KOALİSYONLARLA İLE EN BÜYÜK EKONOMİK DARBEYİ ESNAFLARIMIZ YAŞADI”

Koalisyonlar döneminde en büyük darbeyi esnafların yaşadığını ifade eden Mustafa Açıkgöz, şunları söyledi:  
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 5 yıllık kesintisiz istikrar, dönemleri gelecek, koalisyonlar, hükümet, kurulamama krizleri tarihe karışacak. Parlamenter sistemin ülkemize maliyetini burada yeniden tekrar etmeye gerek yok, tek başına iktidarlar dışında, siyasi krizlerle, ekonomik krizlerle, güvenlik sorunları ile vesayetçi anlayışlarla ve darbelerle anılan bu sistem ile en büyük ekonomik darbeyi esnaflarımız yaşadı.

“SİSTEMİMİZİ ÇİFT BAŞLILIKTAN KURTARMAK ZORUNDAYIZ”

Yapılmak istenen yürütmede çift başlılık ortadan kaldırılmaktadır. Anayasamıza göre yürütme çift başlı, bir tarafta halkın seçtiği cumhurbaşkanı, diğer tarafta yine halkın seçtiği başbakan. Şu anda uyum sorunu yok, ancak bunun ilanihaye böyle devam etme garantisinin olduğunu kimse söyleyemez. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda ülkemizin çözümü mümkün olmayan siyasi krizlerle karşı karşıya kalmaması için yürütmeyi çift başlı olmaktan kurtarmak neden rejim değişikliği olsun, aksine rejimi daha da tahkim eden, güçlendiren bir değişikliktir. 

“TEK ADAM İDDALARI TAMAMEN YALAN”

Teklifin maddelerine bakıldığında, şu anda vatana ihanet dışında soruşturulamayan bir Cumhurbaşkanı vardır. Bu değişiklikle TBMM, Cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanları görevleri ile ilgili soruşturabilecektir. Milletvekilleri, yürütmeyi, meclis araştırması, genel görüşme ve soru önergeleri ile denetleyebilecektir. Kanunları yapmak, bütçeyi onaylamak Meclisin yetkilerindendir. Yasamayı güçlendiren, yürütmeyi yasamanın denetimine tabi tutan bir anayasa değişikliğinin dikta rejimine yola açacağını iddia etmek abesle iştigaldir.”

Açıkgöz, "Görüyorumki Nevşehirli Esnafımızın kararı da EVET ! İstikrarın devamına EVET" dedi.