AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında, Devletin, hükümetin yerinde olduğunu söyledi. Milli İradeye bir saygısızlık gösterildiğine dikkat çeken Açıkgöz, "Darbe gibi bir kalkışma meydana gelmiştir. Millete yapılan büyük bir saygısızlıktır.... 

Milli İradeye bir saygısızlık gösterildiğine dikkat çeken Açıkgöz, " Olay anından itibaren hep beraber partimizin önünde toplanarak hep birlikte bu milletin iradesine yapılan saygısızlığa karşı koymak için buradaydık. El ele kenetlendik. 78 milyon aynı şekilde davrandı. Birlik, diriliği gösterdi. Bundan sonra inşallah bir 15 Temmuz yaşanmaz. Devletimiz, hükümetimiz yerindedir” dedi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz açıklamasında; 

Anadolu’ nun kadim şehri Nevşehir’ imiz, tüm Türkiye gibi bu gece hiç uyumadı. Milli iradeniz için teşekkürler hemşerilerim, aziz vatandaşlarım.  Tek yürek olarak Nevşehir, Reis’ ine sahip çıktı. ‘Milletin iradesine Darbe Vurulamaz’ ı bir kez daha gösterdi.  Paralel terör örgütüne meydan vermediler. Milli iradeye sahip çıkan aziz milletimiz; ferasetini ve cesaretini ortaya koydu.
nevşehir meydanBir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Hep birlikte meydanlarda milli irade ve demokrasi nöbeti tuttuk. Biz hep ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’  dedik. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızla aziz vatandaşlarımızı, gece gündüz demeden meydanlara bekliyoruz.
Büyük bir basiret gösteren basın ve medya kuruluşlarımızı; bu olayda büyük bir vatanseverlik göstererek vatandaşlarımızın haber alma hakkını fedakârca sağladıkları için kutluyorum ve teşekkürleri bir borç biliyorum.
Darbeye hayır diyoruz ve bu kutlu yürüyüşe hep birlikte devam ediyoruz. Bizler görevimizin başındayız ve tüm devlet erkanımız da görevlerinin başındadır. Milli egemenliğin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin egemenliğindedir.
Vatan, millet, bayrak ve devlet aşkına; devletimize yapılan darbe girişimine karşı tüm vatandaşlarımızı meydanlara bekliyoruz.
Şehitlerimize Allah’ tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; milletimize geçmiş olsun diliyorum.
Milletimiz ve milli egemenlik sonsuza kadar bu kutsal vatanımızda var olacaktır.
 

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi