AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, sırasıyla Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu,Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesi'ni ziyaret ederek Okul müdürü, öğretmen ve öğrencilleriyle görüştü.

Nevşehir'de çeşitli okulları ziyaret eden Milletvekili Açıkgöz, yöneticilerden okulların genel durumu, eksiklikleri, sorunları ve eğitim öğretim konusu hakkında bilgi aldı. Öğrencilerle de sohbet eden Açıkgöz, üniversiteye hazırlanan öğrencilere, "Üniversite hayallerinizi gerçekleştirmeniz için daha fazla gayret göstermelisiniz. Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, kendinize ve topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Elinizdeki imkanları iyi kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız." tavsiyelerinde bulundu.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, okul ziyaretine ilk olarak Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulu ile başladı. Okul Müdürü Şahin Ülgen tarafından karşılanan Milletvekili Açıkgöz'e, okul öğrencisi tarafından bir buket çiçek takdim edildi. Okul Müdürü Ülgen'den çalışmalar hakkında bilgi alan Açıkgöz burada öğretmen ve öğrencilerlede görüştü. Öğretmenliğin bir memurluk olmadığını, her öğretmenin bir akademisyen olduğunu kaydetti. Açıkgöz, ziyarete ilişkin açıklamasında; "Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlkokulumuzda geleceğimizin teminatı minik yavrularımızı ve eli öpülesi öğretmenlerimizi ziyaret ettik.  “Eğitim ve öğretim bizlerin önceliğidir. Bilgili, ahlaklı, yerli ve millî değerlerini özümseyen gençlerimiz en büyük eserimiz olacaktır.”" dedi.

Milletvekili Açıkgöz'ün ikinci durağı ise​ Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesine oldu. Okul Müdürü Veli Sağır tatafından karşılanan Açıkgöz, öğrencilerle sıraya girerek yemekhanede aynı masada oturup onlarla sohbet etti. Öğretmenleri, araştıran ve kendilerini sürekli yenileyen akademisyenler olarak gördüğünü ifade eden Açıkgöz, 'Muasır medeniyet üstüne erişimi için çocuklarımızın çok iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Hem çalışan hem bilen hem seven hem de ahlaklı bir gençlik hedefimiz. Çocuklarımıza bilginin yanında sevgi, saygı ve irfan kodlarını da kazandırmak zorundayız. Çocuklarımıza sevmeyi, sevilmeyi, sevdirmeyi doğal bir refleks olacak şekilde öğretmeliyiz.' dedi.


Açıkgöz ziyarete ilişkin açıklamasında; "Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisemizde öğrenci kardeşlerimizin öğle yemeğine konuk olduk. “Eğitimde de marka şehir Nevşehir’imiz için vizyon okullarımızdan olan lisemiz, Güçlü Türkiye’mizin her alandaki mimarlarını yetiştiriyor.15 yıldır aziz milletimizin huzurlu; gelecek nesillerimizin mutlu yarınları için çalışıyoruz. En büyük mirasımız olacak gençlerimiz için en iyi eğitimi, donanımlı eğitim yuvalarımızda, birikimli eğitimcilerimizin emekleri ile veriyoruz. Hedefimiz her alanda Güçlü Türkiye" dedi.

Milletvekili Açıkgöz'ün son durağı Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisesine oldu. Okul Müdürü Rauf Denizler tarafından karşılanan Milletvekili Açıkgöz;" Nevşehir H.Avni İncekara Fen Lisemizi ziyaret ediyoruz.‬ ‪Okulumuzun her alanında, okulda geçirilen her anda eğitime ve öğretime yönelik çalışmaları görmek bizleri mutlu etti. Okuyan, gelişen ve geliştiren bir nesil yetişiyor" dedi.

Açıkgöz'e Okul ziyaretlerinde Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Dildöken'de eşlik etti.