TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Özkonak Belediyesi Aşure Günü etkinliğinde öğrencilere aşure dağıttı. 

Kendi Elleriyle Öğrencilere Aşure Dağıtan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz," Özkonaklı hemşerilerimizle aşurenin bereketini, birlik ve beraberliğini paylaştık. Özkonak Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulumuzda geleceğimizin mimarı kardeşlerimizle bir arada olmanın sevincini yaşıyoruz "dedi.

Burada önce öğrencilerle sohbet eden Milletvekili Açıkgöz, daha sonra kendi elleriyle aşure ikram etti. Öğrencilerle aşurenin önemini soran Açıkgöz, ''Düğünlerinde, bayramlarında olduğu gibi bu şekilde etkinliklerle de genç öğrencilerimizin yanında olmak istiyoruz. Bugün Özkonak Belediyemiz çok güzel bir çalışma yapmışlar. Bizim kadim kültürümüzün en önemli günlerinden bir tanesi aşure günüdür. Aşure günü münasebetiyle bütün öğrencilerimize aşure dağıtmaya karar vermişler. Biz de bu etkinlikte birlikte olmak istedik. Kepçemizi alıp kardeşlerimize aşure dağıttık. Mübarek olsun, bereketli olsun.'' dedi.

Aşurenin toplumumuz için çok önemli bir gelenek olduğunu kaydeden Açıkgöz, ''Hz. Hüseyin'in şehadetinden tutun da Hz. Nuh'un gemisinin karaya oturmasına kadar. Hz. İbrahim'in ateşinden tutun da Hz. Adem'in dünyaya gönderilişine kadar bir çok önemli günün aşure gününde olduğu ifade edilir. O günün hatırına da bizim insanlarımız aşure tatlısı yapıp dağıtırlar. Özkonak Belediyemiz de bu güzel geleneğe bir katkı sağlamışlar. Burada olmayı bir görev bildik.Özkonaklı hemşehrilerimizle, genç öğrenci kardeşlerimizle, aşure paylaşmayı bir görev bildik. O yüzden buradayız. Bu vesile ile tüm kardeşlerimizin, tüm coğrafyamızdaki Müslümanların aşure gününü kutluyorum. İnşallah tarihteki sıkıntılardan ders alarak, bir daha bunların yaşanmamasını dileyerek özellikle, aşurenin hatırını hatırlatmış oluyoruz tekrar. Bizim insanımız aşureye özel önem atfederler. Oruç tutarlar, dua ederler, sadaka verirler. Ben de bunu tavsiye etmiş oluyorum. Tekrar tüm dostlarımızın aşure gününü, muharrem ayını tebrik ediyoruz'' şeklinde konuştu.


Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'nin ev sahiplğinde düzenlenen Aşure etlinliğine TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz,Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı.Ramazan Çiftçi, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Avanos İlçe Başkanı Fatih Kesal ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.