Geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen ikiz bebeklerden birisine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı "Recep Tayyip Erdoğan" ismini verdikleri Kamerunlu aileyi Nevşehir'deki evlerinde ziyaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, Ebale çiftini tebrik etti. ​

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ziyaret sırasında Erdoğan bebeği kucağına alarak, "İnşallah hem ailesine, hem de vatanına hayırlı bir evlat olur" dedi.

Aileye sağlıklı, mutlu bir yaşam dileğinde bulunan Açıkgöz "Aileye kolaylıklar diliyoruz, 2 bebeğin bakımı ve hayata tutunmaları büyük önem taşıyor. Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin" dedi.

"Erdoğan, 3 dedi biz 6 Çocuk Yaptık..."
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Kery Maliek Traore, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de bize kapılarını açtı. Bize yardım etti. Bunun için çocuğumuzun ismini Recep Tayyip Erdoğan verdik. 4 çocuğumuz vardı şimdi ikiz erkek çocuğumuz oldu ve Allah’ıma şükürler olsun 6 çocuğumuz var
'' dedi.

Baba Muhammed Simon Ebale Mekui ise," Recep Tayyip Erdoğan sevdasını her daim yüreklerinde taşıdıklarını belirterek, "Yeni dünyaya gelen çocuğumuza Cumhurbaşkanımıza olan sevgimizden dolayı Recep Tayyip Erdoğan ismini verdik. Bizim gibi binlerce kişi bu ismi vermekten gurur duyuyor. Cenab-ı Allah inşallah vatana ve millete hayırlı ve uğurlu bir evlat eyler." ifadelerini kullandı.

Büyük bir liderin ismini çocuklarına vermenin onurunu yaşadıklarını belirten Kamerunlu aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu fazlasıyla hak ettiğini söyledi.  

Açıkgöz ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birçok yerinde bebeklere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verildiğini hatırlattı.  İslam coğrafyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgi ve saygının katlandığını ifade eden Açıkgöz, "Çünkü sayın Erdoğan sadece Türkiye'nin değil tüm ümmetin lideridir " dedi.

İşte, bu sevginin en güzel örneğini Nevşehir'de bu Kamerunlu ailemizle yaşıyoruz. Yeni doğan ve Sayın Erdoğan'ın isminin verildiği Bebeğin hem ailesine hem de ülkemize hayırlı bir evlat olması dileğinde bulundu.


Milletvekili Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi verilen ikiz bebeklere ve Kamerunlu aileye çeşitli hediyeler takdim etti.

Açıkgöz'ün ziyaretine Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Hacı Güngör ve Birlik Vakfı Nevşehir Şubesi yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cingil'de eşlik ettiler.