Yurt içi ve yurt dışında yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşımak için Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası düzenleyen Kızılay'a bir destek de Milletvekili Mustafa Açıkgöz'den geldi. Aynı zamanda Kızılay'ın düzenli kan bağışçısı olan Açıkgöz, Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığını ziyaret ederek, bu yılki kurban vekaletini Şube Başkanı Ercan Civelek'e verdi.

Türkiye'nin merhamet eli Kızılay'ın tüm dünyada gerçekleştirdiği yardım organizasyonlarını takdirle takip ettiklerini ifade eden Milletvekili Açıkgöz; "Yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gören Türk Kızılay'ı, bu yardımları Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında mazlum ve mağdurlara ulaştırdığı için kutluyorum. İmkanı olan Nevşehirli tüm hayırseverleri bu yardım kervanına katkı sunmaya davet ediyorum. Çünkü Kurban Bayramı paylaşmak, ihtiyacı olanları hatırlamak demek" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek'te, gerek kan bağışı gerekse kurban bağışıyla her zaman Türk Kızılay'ının yanında yer aldığı için Milletvekili Açıkgöz'e teşekkür ederek bağış makbuzunu kendilerine takdim etti.

Bağışlanan kurbanların kesiminin, her yıl olduğu gibi Et ve Süt Kurumu'nda veteriner hekim, din görevlisi ve noter eşliğinde, ehil kasaplar tarafından tüm dini vecibeler yerine getirilerek yapılacağını belirten Kızılay Şube Başkanı Civelek, yurt içinde kesilen kurbanların daha sonra kavurma haline getirilerek, 1 kilogramlık konserveler şeklinde yıl boyu Nevşehirli fakir-fukaranın sofrasına ulaştırılacağını kaydetti.

Türk Kızılay’ının Pandemi döneminde de devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu ifade eden Şube Başkanı Civelek, "Bağışta bulunan Nevşehirli tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurbanları, amacına uygun şekilde ihtiyaç sahiplerinin kaşığına lokma ekmeklerine katık olacaktır" diye konuştu.