Nevşehir Milletvekillerinin Uzun süredir devam eden Patates Laboratuvarını Nevşehir de kurulması yönündeki, Tarım Bakanlığı nezdindeki çalışmaları sonuç verdi. Konu hakkında ilk müjdeyi Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz verdi.

AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Uzun uğraşlarımızla “Bitki Sağlığı Teşhis ve Analiz Laboratuarlarının Kuruluş, Çalışma Usul ve Esaslarının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik” 16/02/2018 tarih ve 30334 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.” Çiftçimize hayırlı olsun." dedi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; “Marka ürünlerimizden Nevşehir patatesimizin kaliteli üretimi adına yönetmelikle ilimize ‘Analiz Laboratuvarı’ kazandırabilmenin ilk adımı da atılmış olup; marka ürünümüze, iş-istihdama ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacaktır. Üreten çiftçimiz, kazanan Türkiye.

Ürünlerimizin uzak illere gitmesine gerek kalmaksızın, yerinde analiz imkanına kavuşmuş olacağız. Analiz sürecinde beklemeden yaşanan zayiatlarımız artık son bulacak. Yerinde üretim, yerinde depolama ve nihayet yerinde analiz imkanına kavuşulmuş oldu. Üreticimize hayırlı olsun.
Ayrıca Türkiye’de ilk defa kamu dışında bir labaratuvar yetkilendirilmiş olarak şehrimize değer katacak ve nitelikli eleman, işgücü istihdamına da katkı sağlayacaktır. 

Milletvekili Açıkgöz; Bu süreçte birlikte gayret gösterdiğimiz AK Partili Milletvekillerimiz Sn Murat GÖKTÜRK’e, Sn Ebubekir GİZLİGİDER’e, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sn Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, Başbakanımız Sn Binali YILDIRIM’a, talimatlarıyla her daim çiftçimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip ERDOĞAN’a şahsım ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. 
Çiftçimiz üretiyor, Türkiye kazanıyor.”