2013 yılında İstanbul'un fethinin kutlandığı 29 Mayıs'ta temeli atılan 8,5 milyar dolara mal edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu hizmete açılıyor.

Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile törene katılıyor.

Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TC Başbakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic ve Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yabancı devlet adamı katıldı.

AÇIKGÖZ'DE ORADA...


Bir mühendislik harikası olarak gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenine katılanlar arasında AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de var. Açıkgöz, protokoldeki yerine giderken halkı selamlayıp geçti.

Reis' imizin açtığı yolda aziz milletimizle hep birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü nün açılışını yapmaya yürüyoruz diyen ve 3. köprünün açılışına katılan Nevşehir Milletvekili Mutafa Açıkgöz; "Dünyanın en geniş köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Açılış Töreni’ndeyiz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. Dalga geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Hamdolsun, İstanbul'un boğazına 3. gerdanlığı taktık. Vatan millet sevdalısı AK yürekli hizmetkar olanlara selam olsun,YÜCE MEVLAM(c.c.) her daim yar ve yardımcımız olsun "dedi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, açılış töreninde bu köprü gibi bir çok projeye imza atılıcağını belirterek şunları söyledi;

"15 Temmuz bizim omuzumuza yeni bir yük yüklemiştir. Artık dünden daha çok çalışacağız. Dünden daha çok bu milletin hizmetinde olacağız. Kamu kaynağı kullanmadan bunun gibi daha çok projelere imza atacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ülkemize hayırlı uğurlu olsun. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Fırat Kalkanı operasyonu) DAİŞ ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda. Rabbim, şanlı ordumuzun yâr ve yardımcısı olsun. Cerablus gazamız da mübarek olsun. Teröristlere ve destekçilerine gereken cevap verilecek diyen Milletvekili Açıkgöz, Sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamasında; "Güçlü Türkiye' nin bekası için çalışan Sayın Cumhurbaşkanı'mıza, Başbakan'ımıza, hükümetimize şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Askerlerimize, tüm güvenlik güçlerimize ve "Fırat Kalkanı" harekatını yöneten görevlilerimize Allah' tan muvaffakıyetler diliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı' mızın dediği gibi "Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. "1000 yıldır yürüdüğümüz bu kutlu yolda muzaffer olacak millettir​" dedi.