AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, AK Parti Nevşehir İl Danışma Meclisi toplantısındaki konuşmasında "Yeni Anayasa"ya vurgu yaptı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Yeni Türkiye yolunda Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin gerekliliğini anlattı.

Açıkgöz, "Güçlü Türkiye yolunda yeni anayasamızla artık koalisyon dönemleri sona erdirecek, kalkınmayı sürekli istikrarla gerçekleştireceğiz." dedi.

AK Parti Nevşehir ‘İl Danışma Meclis’ toplantısında yaptığı
 Konuşmasına dünden bugüne dünya tarihinde bu sistemi uygulayan ülkeler hakkında örnekler vererek başlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, şu an da Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'nin en önemli konularından biri olduğunu ve ülke için yeni anayasa bir tercih değil zarurettir. Ülkemiz 1969-1983 yılları arasında koalisyon hükümetler tarafından yönetilmiştir. Bu durum ülkemizin kayıp yıllarıdır.

Günümüzde artık Türkiye’nin tam anlamıyla demokratik, hukukun üstünlüğüne dayanan, temel hakları hürriyetleri garanti altına alan, hızlı ve iyi yönetilebilir iktidar tasarlayan yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır ifadelerini kullandı.

Kanunların ruhu milletlerin vicdanıdır diyerek, Türkiye'nin yeni bir sisteme ihtiyaç duyduğunu vurgulayan ve Cumhurbaşkanlığı Sistemini vatandaşa anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Milletvekili Açıkgöz, yapmış olduğu tüm ziyaretlerde vatandaşlarımızın yeni bir anayasa istediğini gördüğünü ve ülkenin daha iyi yerlere gelebilmesi için yeni sistemin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz konuşmasının sonunda; İnşallah 2017’de, hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz hem Yeni Anayasa'ya kavuşacağız hem de daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız. AK Parti Nevsehir teşkilatımızla, siz değerli dava arkadaşlarımla el ele hep birlikte Büyüyen Nevşehir ' i Güçlü Türkiye' yi inşa edeceğiz." dedi.