Güzel memleketimizin özel geleneği “Sabah namazı sonrası süt ya da çorba ikramı”

         Tarihi Kurşunlu Camisinde sabah namazı sonrası hemşerilerimize; AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, süt ikramı dağıtımında bulundu.

        Vefalı şehrin güzel insanları olan hemşerilerimizin, kadim kültürün bir gelenek haline dönüşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiği ikramda; ellerde sıcacık süt, yüzlerde samimi tebessüm vardı. İkramdan sonra AÇIKGÖZ:

           “Kadim Şehrin Kadim Geleneği

            Kadim şehir Nevşehir’ de kadim kültürümüz, sabah namazı sonrası süt ikramı…

            Gönlü yüce, ağzı dualı, imanlı, Kur’ an ve sünnet ahlaklı ve erdemli hemşerilerimiz hem ibadetlerini yerine getirme hem de İslamiyet’ in sosyal bir din anlayışını yaşamaları-yaşatmaları bakımından dünyaya örnek teşkil ediyor.

            Vakıf medeniyetinin torunları olarak bizler; insanlara, İslam’ a, yüce kitabımız Kur’ an’ a ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’ e her zaman hizmetkâr olmak için hep birlikte el ele çalışacağız.

          Hayırseverlerimizin gönülden ikramı; ellerde sabahın serinliğini ısıtan sıcacık bir süt ve yüzlerde samimi bir tebessümün Nevşehir’ imizin kadim kültürünü bizlere tüm içtenliğiyle huzur olarak yansıtması, gelecek adına da önem arz ediyor.

           Hayırseverlerimizden, emeği geçenlerden ve güzel insanlarımızdan Allah, razı olsun.

           Dualarda buluşmayı ümit eder, saygı ve selamlarımı sunarım.” dedi.

IMG_3465

IMG_3433

IMG_3435

IMG_3437

IMG_3439

IMG_3441

IMG_3442

IMG_3443

IMG_3445

IMG_3446

IMG_3449

IMG_3458

IMG_3463