Nevşehir’de AK Parti gençlik kolları başkanlığındaki başarılı çalışmasının ardından uzun yıllar Milletvekili Ebubekir Gizligider’in danışmanlığını üstlenen Yasin Güneş, Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar belde belediye başkanlığı için resmi başvurusunu yaptı.
Gerek parti teşkilatlarındaki, gerekse Milletvekilliği danışmanlığındaki tecrübelerini yeni dönemde Karapınar halkına hizmet için değerlendirmeyi planlayan AK Parti Karapınar belediye başkan aday adayı Yasin Güneş, bu konudaki proje çalışmalarını da aralıksız devam ettiriyor.
1988 Yılında Nevşehir’de doğan Güneş, Nevşehir Gazi ilköğretim okulu ve Nevşehir Lisesindeki eğitim hayatının ardından Eskişehir Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü okurken, diğer yandan da Kırıkkale Üniversitesinde Elektrik bölümünü okuyor. 2006 yılında AK Parti gençlik kolları başkanlığı yöneticiliğinde siyaset hayatı başlayan AK Parti Karapınar Belediye Başkan aday adayı Yasin Güneş, 2009 – 2013 Yılları arasında AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in danışmanlığını üstlenen Güneş, 24. Ve 26. Dönemlerde Milletvekilliği görevinde bulunan Gizligider ile birlikte Nevşehir’in ve Karapınar kasabasının her türlü sorunuyla yakından ilgilendi.
Evli ve 2 kız çocuğu babası olan AK Parti Karapınar Belediye Başkan aday adayı Yasin Güneş, halen il özel idaresinde görev yapıyor.

Yasin Güneş Kimdir?

Karapınar Belediye Başkanlığı için Aday adaylık resmi Başvurusunu yapan Yasin Güneş, 1988 yılında Nevşehir’de doğdu. Evli ve 2 kız çocuğu bulunmaktadır. Eğitim hayatı Gazi İlköğretim okulu ile başlar, ardından Nevşehir Lisesi’nde Ortaöğretimini tamamlar. Eskişehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümünü okurken, Kırıkkale Üniversitesi Elektrik bölümünü okuyor. 2006 yılında İl Gençlik Kolları Yönetim kurulu üyeliği ile siyasi hayatı başlar. Farklı birim başkanlıkları yaptıktan sonra, 2009 Ekim ayında Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Sn. Fatih ŞAHİN’in oluru ile Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine tevdi edildi. 2013 Ekim ayında kadar bu görevi yürüttükten sonra Nevşehir Milletvekili Sn. Ebubekir GİZLİGİDER’in danışmanlığı görevine başlaması nedeniyle bu görevinden ayrılmak zorunda kaldı. 24 ve 26. Dönemlerde danışmanlık görevini tamamladıktan sonra Nevşehir İl Özel İdaresi bünyesinde çalışmaya başladı.