Kapadokya FM’in Haber klasiği Haber Panorama da bugün Ali Çamur un konuğu olan AK Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan gündeme ilişkin çok önemli konularda açıklamalarda bulundu.

Bugün ki Patates çiftçisinin eylemi hususunda:

Patates eylemi konusunda geçmişten günümüze patates üreticilerimizin sıkıntıları ne yazıkki yaşanmıştır. Zira patates zaman zaman patates para etmiş bazen para etmemeiştir.Geçtiğimiz yıl patates don olayı nedeniyle çiftçimizin yanında olduğumuzu göstermek için Çiftçi kayırt sisteminde yer alan tüm patates çiftçilerimize destek sağlamış bulunuyoruz.Artı Elektrik borcu konusunda yine o tarihte çiftçilerimize yardımcı olduk.

İhracaat desteğine ilişkin çiftçilerimize yine destek çalış

Biz Milletvekilleri arkadaşlarımızla birlikte Çiftçi kardeşlerimizin sorunlarına ilişkin

Elektirik fiyatlarının süspansiyon edimesi ile ilgili çalışmalarımızda sürüyor.

Çiftçi kardeşlerimiz patatesimiz para etmiyor diyebilir ama bu tüm üretici çiftçilerimizin serbest piyasada ürettikleri tüm ürünleri için geçerli.

10 yıllık iktidarımız süresince sadece Nevşehir Çiftçisine Hibe kapsamında 500 Trilyon destek sağladık. Bu demek oluyor ki Nevşehirli çiftçielrimize Yıllık 50 Trilyon karşılıksız hibe desteği sağlamış oluyoruz.

Bizim şuan İhracaat ve Pazar konusuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tarım Bakanlığı ve üst düzey bürokratlarla inceleme ve toplantılar yaptık şuan bu konuda çalışmalar Ankara da da sürüyor.

Şahsen bizim yapmamaız gerekn tüm çalışmaları yürüttüğümüzden kimsenin şüphesi olmasın elbette demokratik hakları gereği eylem yapan çiftçilerimize saygı duyuyorum dedi.

Patates Ürünlerimiz AB Kriterleri için gerekli şartları ne yazıkki karşılamıyor.

Köklü sorunların çözümü için havza çalışması yapılıyor.Üretim fazlası yapılmaması için dengeli üretim şart.Ancak çiftçilerimizi bu şekilde mağduriyeti giderilebilir.Arz talep dengesi mutlak sağlanmalı.Açık verdiği anda ya fiyatlar aşırı yükseliyor vatandaş mağdur oluyor ya patates çok aşağı düşüyor bu sefer de üretici çiftçi hemşerilerimiz sıkıntı yaşıyor.Önümüzdeki günler işallah patates üreticilerinin ileri dönük sorunlarına köklü çözüm üretiecek bundan hiçbir şüphem yok

MEDAŞ Genel Müdürü ile görüştük. Elektirk alt yapısı ile ilgili trafo bakımı yapıyoruz yenileme yapım çalışması yürütüyoruz diyorlar. Kendi ifadeleri mevcut alt yapısı itibarıyle bir taraftaki arızanın bölgeyi olduğu gibi etkilediğini dile getiriyorlar. Bizler sıkıntılar konusundan haberdarız ilerleyen günlerde inşallah sorunlar giderileceğini umuyorum dedi.

Sağlık durmunuz nedir?

-       Ufak bir sorun yaşadım ama Şuan sağlığım çok şükür çok iyi  dedi.

En çok özlemleriniz nedir?…

-Sıradan bir insan olmayı özledim.İnşalah bir gün sıradan bir vatandaş olarak bu sokakalarda dolaşmak nasip olur.

Feralan’dan NTSO Seçimleri İlişkin görüşleri

AK Parti Milletvekilleri olarak Seçimlerin neresindesiniz... ? Tarafmısınız… ?

 

Geçtiğimiz hafta Milletvekili arkadaşım Murat Göktürk te bu konuda açıklamalarda bulunmuştu. Bende Sayın Göktürk ün söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım…

 

Nevşehir ve Türkiye Genelinde Ticaret Odaları Sanayi odaları gibi TOBB ve TOBB a bağlı tüm odalarda heyecanlı bir süreçe girildi seçim süreci başladı. Öncelikle ilimiz Nevşehir de yapılacak olan NTSO ve NTB Başkanlık seçimlerinin Demokratik olgunluk içinde geçmesini arzu ediyorum.

 

Şubat-Mart ayları içinde belirlenecek olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimlerinde Nevşehir de 3000 küsür Ticaret erbabı ve sanayicimiz oy kullanacak ve bir irade çıkıcak. Daha önce adaylığını açıklayan İş Adamı Sayın Yakup Zağlanmış,yine ilimizin saygı iş adamları Sacit Uzer ve Musa Ertaş ta Yakup beyle ortak hareket ediyor.

Dünde Arif Parmaksız adaylığını açıkladı.Şuan görünen tabloda Nevşehir de NTSO Başkanlık seçimlerinde iki listeli bir seçim yaşanacak.

Ben seçimlerin ilimize ve iş dünyasına hayırlı olmasını, Nevşehir e sanayicimize yakışan bir seçim olmasını diliyorum.

 

Şimdi kişisel bakımdan biz taraf değiliz bunu söylemek yanlış olur. Fakat bir şeyleride sizlerle Nevşehir kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Türkiye dünden bugüne çok büyük değişimler yaşandı,artık bugünki Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden ne vardı bir takım medya gruplarının kartelleşmesi, darbeler bir çok yaşanmaması gerekeneleri yaşadık ve ne yazıkki bu eski Türkiye manzarasında iş dünyaları kullanıldı.

 

Türkiye iki önemli vesayeti yaşadı. Bu sebeple gerek ülkemize gerekse milletimize ekeonomik anlamda ve uluslar arası vesayet anlamında bizlere çok şey kaybettirdi. Birileride o vesayete baskı kurmaya çalışıyordu. İşte neydi bir üst düzey komutan resmi gölgesiyle Manşetlerde üst düzey bir askeri yetkili şunu açıkladı … yok şu komutan bunu açıkladı…gibi…Peki o komutan ne açıklıyordu Cumhurbaşkanı başbakanı karar kılıyorlardı.Hamd olsun Türkiye o süreci atlattı.

Günümüz Türkiyesi Darbecilerin Ergenokoncuların temizlendiği her şey ak pak ortaya konulduğu AK Parti iktidarının Türkiye ye kazandırdığı en güzel icraatlarından birisidir.Halkın isteği ve talepleri doğrultusunda bir siyasetin temiz ahlakla birlikte sürüldüğü bir siyaset yürütüyoruz.

Açıkcası Ben darbe iddiasını savunan ve darbe çığırtkalığı yapanlarla birlikte olamam olamayız.Darbe duasına çıkan darbe temennisi yapan ve darbe çığırtkanlığında bulunanalarla birlikte asla ve katiyetle olamayız. Bu sebepledir ki darbecileri savunamam ben demokrasiyle hareket edenlerle birlikteyim.

Kişisel olarak değil ama Zihniyet planında ben bunu isterim…. Oy verecek 3000 i aşkın Oda üyesi hemşerilerimde bunları dikkate alarak karar verip bunları değerlendirecek geçmişte kimlerin hangi pozisyonda yer aldıklarını düşünerek hareket edilmeli.

Demokrasi vazgeçilmezlerimiz…

Bakınız o tarihte Halkın %47 sinin oyunu güveninin almış bir parti olarak AK Partiye kapatılma davasının açılma tarihi ile İMF yaklaşımları konusunda sıcak gelişmelerin yaşandığı tarih aynı tarihler. Biz ne yaptık İMF konusunda kesinlikle bir anlaşma yapmadık.Neden bazı güçler İMF den destek alıp belli güçlerle paylaşacak bu milletin ve devletin kamburu olarak yarına büyük sıkıntı olarak önümüze gelecekti… Bizler AK Parti olarak dün bugü ve yarın her zaman olduğu gibi hep hakkın adaletin yanında olduk ve olmayada devam edeceğiz.

 

Bizim arzumuz şu; 3 Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte omuz omuza kardeşçe Nevşehir e hizmet için birlik beraberlik içerisinde özlem duyduğumuz o tablonun yaşanması adına el ele gönül gönüle verdik. Belediye Başkanlarımız Daire müdürleri Bürokratlarımızla uyumlu bir şekilde yol yürüyoruz.Açıkcası bizim arzumuz ve düşüncemiz şudurki aynı frekansta olacağımız kişi ve kurumlarla birlikte  aynı uyumla devam etmek istiyoruz.Şuan Nevşehir de bu uyumu çok şükür yakaladık aynı uyumun devamını diliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Arif Parmaksız’ın talebi üzerine görüştük. Bizden NTSO Başlkanlık seçimlerinde tarafsız kalmamız ricasında bulundu. Açıkcası şahsi olarak Benim bir oyum yok. Ama gerek bulunduğum Vekili olduğum Nevşehir Halkım adına ve gerekse kişi bazında değil Zihniyet planında önemli olan. Biz Memleketimize hizmet etmek istiyoruz kim hayırlı hizmet getirecekse biz onun seçilmesini istiyoruz.

Daha bir açık dille ifade etmek gerekirse;

Biz Demokratik bir seçim olmasını istiyoruz. Ama şunuda söylemeden geçemeceğim. Biz bana çeşitli yerlerden gelen haberler var. Önümüzde NTSO Başkanlığı ile  ilgili iki listeli seçim var. Bize Mevcut üye listesini hala alamadıklarını söylüyorlar.Eğer demokratik bir seçimden bahsedeceksek seçimin şefaf saydam olmasını istiyorsak ve demokratik seçim isteniyorsa bu böyle olmamalı.

 

Nevşehir İş Dünyasından hemşerilerimiz Bizi telefonla arayıp oy kullanacakların listesini bize vermiyorlar diye sitemlerde bulundular. Gümrük Ticaret Bakanlığını aradım durumu izah ettim verilmesi zorunluluğunu söylediler. Sağlıklı bir seçim süreci ve adil demokratik bir seçim isteniyorsa böylesi bir Adil Rekabet oluncaksa bu listelerin bilgileri mutlaka verilmeli.

Bu adil bir seçimin mevcut gerekliliğidir. Hakkaniyetli bir seçimin şartlarıdır.Böylesi bir durumda İnşallah yoktur ama varsa böyle bir durum varsa NTSO nun bu durumu düzelteceğini düşünüyorum.

Şahıslarla sıkıntımız yok.

Bir takım makamlara gelen insanların hattini hukununnu aşmaması gerekir. Mesela bir emniyet müdürünün gidip gitmemesi görevde kalıp kalmaması bir oda yönetiminin görevi asla değil.Bir Ticaret ve Sanayi odasını görevi nedir.Sanayici ve Ticaret erbabının sorunlarını çözmek onlara sorumlu olduğu alanda en güzel hizmeti vermektir. Yoksa siyasi parti gibi Bir davranışta bulanamaz bulunmamalı….Öyleyse Ticaret ve Sanayi Odasıyla değilde Siyasetle uğraşmalılar.Aslanlar gibi çıkıp siyaset soyunarak artık ne olma istiyorsa Milletvekili adayı olup siyasetle yapacak karıştırmayacak yanı ne demek istediğimi heralde anlaşılmıştır dedi.