AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, 2017 Bütçe Kanunu Tasarısı Görüşmelerinde AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER 2017 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünün bütçesi üzerine Genel Kurulda söz aldı.

GİZLİGİDER’in konuşması;

Sayın Başkan, saygıdeğer milletvekilleri, 2017 yılı Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi üzerine söz aldım. Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Evet, bugün İnsan Hakları Günü. Bu minvalde, şu anda da oturumumuza Başkanlık eden Sayın Ayşe Nur Bahçekapılı’ya Almanya’da gerçekleştirilen hak ihlalini kınıyorum ve bu kapsamda, ne yazık ki tamamının ortak özelliği Müslüman coğrafyası olan Arakan’da, Myanmar’da, Orta Afrika’da, Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te, hasılı Halep’te, hasılı Müslümanların yaşadığı her yerde Müslümanlara yönelik yapılan insan hakları ihlallerini kınamaya da modern dünyayı davet ediyorum.
Öncelikle gerek 15 Temmuzda taşeron FETÖ ve onların gerçek sahipleri tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan ve yıllardır PKK terörüne karşı gösterdiği özverili mücadele ve onurlu duruşu sebebiyle Gazi Emniyet teşkilatımıza şükranlarımı sunuyorum, şehit olanları rahmetle yâd ediyorum ve hayatta olan gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum.
İnşallah, Sayın Bakanımızın da ifade ettiği üzere, nisan ayının onların yok oluşlarının hep beraber izleyeceğimiz ay olacağını düşünüyorum. Türk polisi özellikle son dönemlerde uyuşturucuyla mücadelede önemli bir rol üstlendi, yeni bir segmente bu işi götürdü, narkotimler kurulmakta. İnanıyoruz ki bu nisan ayı onların da bitişi yani uyuşturucu baronlarının da bitişi olacaktır çünkü terörün de en önemli finansörlerinden biri yine uyuşturucu baronları olmuştur.
Yine, AK PARTİ iktidarıyla, bütün illerde şu anda uygulamada olan ve ilçelere de yaygınlaştırılmaya çalışılan kamera sisteminden bahsetmek istiyorum. Gerek suçluların yakalanmasında gerekse trafik güvenliğinde önemli bir rol üstlenmekte, âdeta koruyucu hekimlik gibi bir rol ifa etmekte. Bunun da bütün ilçelerde yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz. Bu kapsamda, Nevşehir’de de inşallah bütün ilçelerde hayata geçirilecek.
Artık çağımız uzmanlaşma çağı. Bu kapsamda, bir hukukçu milletvekili olarak şuna da değinmek isterim: Hem teknolojinin kullanılması hem kriminoloji biliminin gereklerinin ifası bakımından, adli kolluk uygulamasını artık çok ciddi şekilde tartışmalı ve bunun da hukuk sistemimizde, emniyet sistemimizde yerinin alması gerektiğini düşünüyorum.
 
2013 ve SONRASI… GEZİ, ÇUKURLAR, 15 TEMMUZ
Emniyet teşkilatı, tüm dünyada uyguladığı klasik hizmetlerinden öte ülkemizde, bence çok önemli bir görevi ifa etti 2013 ve sonrası itibarıyla. 2013 Mayıs ayı çok önemli bir aydı. 2013 Mayıs ayında neler oldu? Türkiye zirve bir ay yaşadı; faizler dibi gördü, yüz yıllık hikâyelerin, yüz yıllık hayallerin temeli atıldı ve âdeta bir şahlanış; köprüler, dünyanın en büyük havaalanları… Ve tüm Türkiye’de büyük bir moral yaşanırken “Ağaçlar kesildi mi, yoksa taşındı mı?”, “Yoksa gitar çalan çocuklar mı?” derken bir anda farklı bir kalkışmayla karşı karşıya geldik. Onun ardından ne oldu? Onun ardından birileri çıktı -hendek demeyeceğim- çukurlar kazdı ama askerle el ele ve itinalı bir çalışmayla aylarca şehitler vererek o çukurları onların tepesine indirmeyi bildi Türk Emniyeti. Bu yönüyle, sadece klasik emniyet hizmetlerinden öte Türkiye’nin bekası anlamında, devleti ebet müddet ülküsü doğrultusunda bundan sonraki elli yılı, belki bundan sonraki yüz yılı emniyet altına alma anlamında da çok büyük bir görev ifa etti.
EKONOMİYİ ÇÖKERTME PLANLARI
Şimdi, bunu da beceremeyenler tuttular bizim silahlarımızı bize doğrulttular, darbe yapmaya kalktılar. Onu da beceremediler, yine Emniyet dimdik durdu. Şimdi, ekonomiyi çökertme planları kuruyorlarmış. Tanktan korkmayan, füzeden korkmayan, bedenini siper etmeyi, şehadete yürümeyi, bu dünyada ulaşılabilecek en büyük ülkü sayan bir millet paradan korkmaz. Reis söyledi, “Dövizi bozdur.” dedi, şimdi herkes bozduruyor. Bir hikâye anlatacağım, ayrıntıları çok fazla ama belki bir hikâye hepsine cevap olacaktır. Ekmeğini ayakkabı boyacılığıyla çıkarmaya çalışan bir kardeşimiz yazmış ayakkabı boyasının üzerine “100 doları bozduranın ayakkabısını bedava boyayacağım.” diyor. Siz bu milleti yenemezsiniz ve yenemeyeceksiniz.
NEVŞEHİR
Tabii, vaktimiz çok az, bu kapsamda, Nevşehir de bütçemizden bu zamana kadar çok ciddi şekilde yararlandı. Otoyolumuz bu yıl ihale ediliyor, KOP’a dâhil edildi, ilk projemiz geçti. Kalaba-Seyfe sulama hattımız hızlı bir şekilde gidiyor. Patates stratejik ürün kapsamında havza bazlı çalışmaya konu oldu. Bu hizmetlerin devamı inşallah, bundan sonraki 15’inci, 15’inci, 15’inci bütçelerde de konuşulacak. Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 
ORH_6048ORH_6058