Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Hoşgörü Sempozyumu ‘na katılmak üzere 26-27 Kasım tarihlerinde Viyana’da olacak.

 

Yoğun bir katılımcı heyetiyle beraber Hoşgörü Sempozyumu’nda Türkiye ve AB arasında ortak değerlere dayalı köprüler kurulması, hoşgörü ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesine yönelik stratejiler, kültürlerarası diyaloğun önündeki engellerle mücadele ve hoşgörü teşvikinde medyanın rolü gibi daha birçok başlık bu sempozyumda ele alınacak.

 

Bu sempozyumda GİZLİGİDER bütün inançların bölgemizde yer alan Çardak Kilise-Camisi, Ihlara Vadisi’nde bulunan Kırkdamaltı (AZİZ GEORGİOS ) kilisesi örnekleri ile yakın geçmişte bu coğrafyada birlikte yaşama tecrübesinden bahsedeceklerdir.

 

Marriott otelde gerçekleştirilecek programda 12 milletvekilinin yanı sıra Başbakanlık Başdanışmanı Prof.Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Susanne Heine, Avusturya Diyanet İşleri Başkanı Dr. Fuat Sanaç, Avusturya Milletvekili Alev Korun, gazeteci Cengiz Çandar ve birçok önemli isim yer alacak.