Gizligider’den Aday Adaylarına İnce Mesajlar

NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 2014 yerel seçimleri öncesinde belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Her biri aday adaylarına da birer ince mesaj niteliği taşıyan açıklamalarında Gizligider, anketler, aday adaylarının ortaya koyacakları projeleri ve temayül yoklamalarının bir komisyon marifetiyle değerlendirildikten sonra adayların belirleneceğini dile getirdi.

Gizligider, “Ak Partinin geçmişte nasıl çalıştığı da belli. Biz bulunduğu beldesine, ilçesine ya da iline yapacağı hizmetlerle bir katma değer katacağına inanan herkese büyük bir saygı duyuyoruz. Biz de bu süreçleri yaşadık. Bizimle görüşmek isteyen herkes ile görüştük bundan sonra da görüşmeye devam edeceğiz. Aday adaylığı müracaatlarının tamamlanmasının ardından ilçelerde ve il de temayül yoklaması yapılacak. Ayrıca tüm il geneliyle ilgili anketler yapılacak. Ak Partinin diğer partilerden farklı bir yönü olarak bu anketlere büyük önem veriyoruz. Seçimden önce halka soracağız. Takdir edersiniz ki, % 80 dolayında halkın nazarında beğenilen bir belediye başkanı eğer önemli bir kusuru da yoksa seçimler öncesinde değiştirmek yanlış olur. İnşallah 01 Aralıkta seçim kuruluna adaylarımızı vereceğiz. Ama biz burada kesinlikle kimseye siz bizim adayımızsınız, ya da hayır siz bizim adayımız olamazsınız diye bir şey söylemedik. Tamamen objektif kriterlerle bu değerlendirmeleri yapacağız. Proje konusunda da adayların öne çıkmasını istiyoruz. Bir aday adayı iyi adam, hoş adam olabilir hatta partimize çok fazla oy da getirebilecek olabilir. Ama proje konusunda geri kalıyorsa o da bizim için bir kriter olarak öne çıkacak. Bu konuda bir komisyon kurulacak ilimizde. Bilindiği gibi İlçeler ve ili Sayın başbakanımız açılıyor. Duygularımızın öne çıkmamasına özen göstereceğiz” diye konuştu.