AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, 10 Kasım dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınladı. Gizligider, “2023,  2053 ve 2071 hedeflerimizle; Türkiye Cumhuriyeti’ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, Gazi Mustafa Kemal’in bize armağan ettiği Cumhuriyet’i korumak ve yaşatmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 77. Yılında rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Gizligider, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ diyerek tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içerisinde koruyacaklarını söyledi.

Gizligider, “Gazi Mustafa Kemal’in temel felsefesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkanları güçlendirmek ve Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Milletin ve millete hizmetin temel ülkü olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş düşüncesi doğrultusunda; hepimizin en temel görevi, Gazi Mustafa Kemal’in bu ideallerini, ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmeye çalışmaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ diyerek tanımladığı Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde müreffeh bir geleceğe taşımak bizler için, kendisini anlamanın ve yad etmenin en güzel göstergesidir. Bu doğrultuda Türkiye’de son 13 yılda; her açıdan büyüyen ve gelişen bir ülke konumuna yükselmiştir. Kendi savunma sanayiinin üretmenin yanı sıra inşa edilen yollarla, barajlarla, konutlarla, üniversite ve hastanelerle, stadyumlarla dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına giren ülkemiz; her geçen gün gelişerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflerine ulaşmaya devam etme kararlılığını göstermektedir.

2023,  2053 ve 2071 hedeflerimizle; Türkiye Cumhuriyeti’ni, ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileriye taşımak, Gazi Mustafa Kemal’in bize armağan ettiği Cumhuriyet’i korumak ve yaşatmak için mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere, Türkiye Cumhuriyeti gibi şerefli bir miras bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran, saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”