TBMM yasama çalışmalarının ilk müzakere birimi olan komisyonlara seçimler yapıldı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem genel seçimlerinde Nevşehir’de CHP’den milletvekili seçilen Faruk Sarıaslan, TBMM İç İşleri Komisyon üyeliği ile görevlendirildi. Sarıaslan, komisyonun ilk toplantısına da en yaşlı üye sıfatı ile başkanlık yaptı. Faruk Sarıaslan’dan önce sosyal- demokrat görüşe sahip son Nevşehir Milletvekili, 31 yıl önce Halkçı Parti’den Cemal Seymen olmuştu. CHP ise tam 41 yıl önce Yaşar Kemal Yüksekli’yi Nevşehir Milletvekili olarak Meclis’e göndermişti.

Genel seçimlerde Nevşehir’de Ak Parti’nin 3-0’lık hakimiyetini bozan CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan, mecliste aktif olmak, şehrin sorunlarına çözüm bulmak için var gücü ile çalışıyor. Sarıaslan, yapılan oylama ile TBMM İç işleri Komisyonuna seçildi. Sarıaslan böylece,mecliste aktif bir şekilde çalışabilmesi için önemli bir görev üslendi.

TBMM İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren bir ihtisas komisyonu olan İçişleri Komisyonu, TBMM Başkanlığınca kendisine havale edilen iç güvenlik (emniyet, jandarma, sahil güvenlik), mahalli idareler, pasaport, trafik, nüfus, vatandaşlık ve benzeri konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşülüyor. 26 üyeden oluşan İçişleri Komisyonunda iktidar partisi 13 üye ile temsil edilirken, Muhalefet partilerinin toplam üye sayısı ise 13 olarak belirlendi.