Türk Aydınlarının 27 Mart 2013 Çarşamba günü Ankara’dan yaptıkları “Milli Uyarı ve Türk Milletine Çağrı” isimli tamime Nevşehirli aydınlarda imza verdi. Av. Mesut ERDOĞAN, Av. Osman SEYFİ, Av. Abdülkadir BAŞ ve Ömer AY, milli çağrıya imza koyan Nevşehirli aydınlar arasında yer aldılar.

            Anayasadan Türk adının ve kimliğinin çıkarılması çalışmalarına Türk Aydınlarının yaptığı Milli Uyarıya, Nevşehirli aydınlar da imza koydular. Aydınlarının 27 Mart 2013 Çarşamba günü Ankara’dan yaptıkları “Milli Uyarı ve Türk Milletine Çağrı” isimli tamim, yaklaşık 300 Aydın tarafından imzalandı. Alev ALATLI, Prof. Dr. Halil İNALCIK, Prof. Dr. İlber ORTAYLI, Em. Org. Edip BAŞER, Em. Korg. Osman PAMUKOĞLU, Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ, Sadi SOMUNCUOĞLU, Prof. Mustafa KAFALI, Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ, Prof. Dr. Ahmet Bican ERCİLASUN, Prof. Dr. Mehmet ÖZ, Emine IŞINSU gibi isimlerin yer aldığı 300 Aydının yaptığı açıklama ile vatanın bölünmez bütünlüğünü yıkmaya çalışanlara karşı sert bir açıklama yaparak, uyarıda bulundular. Açıklamaya Nevşehir’den de 4 Aydın imza koydu. Türk Ocakları Nevşehir Şube Başkanı Av. Mesut ERDOĞAN, Eski Nevşehir Milletvekilleri Av. Osman SEYFİ ve Av. Abdülkadir BAŞ ile Eğitimci İşadamı Ömer AY, çağrıya imza koyan Nevşehirli aydınlar arasında yer aldılar. Açıklama şöyle;

TÜRK MİLLETİNE ÇAĞRI…

AŞAĞIDA İMZASI BULUNAN BİZLER,

TÜRK MİLLETİ’NİN AKLISELİMİNE SESLENİYOR,

TARİHİN BU DÖNEMECİNDE TÜRK MİLLETİ ADINA

HAREKET EDENLERİ UYARIYORUZ!

 

1.     Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milleti’nin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamaz.

2.     Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz.

3.     Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milleti’nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.