Seçim koordinasyon Merkezi’ni gezen Karayalçın, Derinkuyu’nun eski varlıklı günlerinden uzak işsizlikle boğuşan bir ilçe durumuna geldiğini belirtirken “Zenginliği yaratmak sosyal demokratların hüneri ve görevidir. İnşallah Derinkuyulu 30 Mart’tan sonra bu zenginliği Nihat Çiçek ile görecektir” dedi. 

CHP Parti Meclisi Üyesi eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın Derinkuyu’da halka hitap etti.

 

CHP Derinkuyu seçim bürosu önünde ilk konuşmayı CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Fahri Ertik yaptı. Ertik konuşmasında, “Be seçimleri kaybedeceklerini anlayanlar bir takım tezgâhlara başladılar. Ama ne olursa olsun siz sandıkta komaya gireceksiniz. Bizde sizin gibi haram yola girmeyeceğiz. Biz vicdanı satmayız. Kullanılan oylar bir vebaldir. Sizler vicdanınızı da aklınızı da kullanın.  Bu Cumhuriyet size emanettir. Çanakkale de 17 -18 yaşlarında şehit olanları unutmayın. Çanakkale törenlerinde Mustafa Kemal adını anmadılar. Mustafa Kemal hem Çanakkale de hem kurtuluş savaşında bu onurlu mücadeleyi yaptı. İşte bu Cumhuriyet onlardan bize emanettir. Kimse İnönü üzerinden siyaset yapmasın” dedi. Partilier bu söz üzerine “Mustafa Kermal’in askerleriyiz” diye slogan attılar. Ertik, “Şimdi Derinkuyu’ya daha fazla sahip çıkma zamanıdır. Adayımız Nihat Çiçek inşallah başkan olacaktır” dedi.

 

MURAT KARAYALÇIN, “DERİNKUYU’DA TURİZM DESTEKLENMELİDİR”

 

CHP Parti Meclisi Üyesi eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın da yaptığı konuşmada, “Buradan sizleri selamlıyorum. Başka partilerden aday olan diğer adayları da selamlıyorum.

 Bir sevda olmadan, bir tahayyül olmadan hiç kimse aday olmaz. Nihat Çiçek başkanı desteklemek için buradayız.” Partililerin, “Çiçek başkan” tezahüratları üzerine Karayalçın, “Çiçek başkan” bu sözü seviyorum. Derinkuyu’da çiçek açacak.

Başbakan Yardımcılığı döneminde Habur sınır kapısını açarak patates nakliyecileri ve istihdam alanına değinen Karayalçın, “Sevgili Yurttaşlarım, Türkiye ile Irak arasında Habur sınır kapısının açılması için o tarihlerde çok çabalamıştık. Sınır kapısının açılmasıyla yaklaşım yarım milyon civarında insan iş imkânı bulacaktı. Yüz bin kişi de olsa iş imkânı yaratmak ne güzel bir şeydir. O sıralarda buradaydım (Derinkuyu’da). Burada kürsüye çıktım. O zaman CHP il başkanımız bana Habur’dan bahset diyordu. Patatesle ilgili gözlemlerini dile getirmişlerdi. Değerli arkadaşlar tek bir ürünle çalışmak pekiyi değil. Yeni istihdamlar yaratmak gerekiyor. Nihat Çiçek’de Derinkuyu’da turizmin desteklenmesini temel çıkış yolu olarak görmektedir. CHP’li belediye başkanları gençler için istihdam alanları yaratmaya bakarlar. İş imkânları yaratmaya bakarlar. Nihat Çiçek’de turizme dayalı olarak önerisine, çalışmalarınızla destek vereceğinize inanıyorum. Orta vadede turizmin yanı sıra gıda ürünlerine de destek verilmesi gerekiyor” dedi.

Karayalçın CHP seçim bürosu ziyaretinden sonra CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Fahri Ertik ve CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci ile birlikte ilçeden ayrıldı.