2014 yerel seçimlerde Avanos  Belediye Başkanlığı için, iki dönemdir Avanos Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreninin ardından, Ak Parti Avanos İlçe Başkanlığında parti yönetim kurulu ve teşkilat üyelerininde hazır bulunduğu toplantının ardından resmi başvurusunu yaptı.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Avanos İlçe Başkanlığında geniş bir katılım ile gerçekleştirilen başvuruda; Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ geçmiş iki dönemin değerlendirmesini yaparak halk tercihini yaparken yanılmaz, en doğru kararı verir dedi. Yerel seçimlerde halkın Belediye Başkanlarının karnesini verdiğini, yaptıkları işlerin iyimi-kötümü olduğunu halkın en doğru şekilde değerlendirdiğini ifade etti.

Geçen iki dönemlik süre içinde, Avanos’un alt ve üst yapısında eksiklerinin giderildiğini, kanalizasyon, doğal gaz, içme suyu hattı yenileme çalışmaları gibi birçok alanda altyapı çalışmalarının yapıldığını belirterek, yüzbin metrekare asfalt ve beşyüzbin metrekare kilit parke yol çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Avanos’u bölgenin parlayan yıldızı haline getiren önemli çalışmalardan birisi olan çevre düzenleme çalışmalarına değinen Avanos Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, birçok büyük firmann Avanos’ta şube açmak için girişimlerinin olduğunu söyledi. Sosyal mekanlara ve kültürel etkinliklere bağlı olarak insanların Avanos’ta daha fazla zaman geçirmek istediğini belirtti. Eskiden akşam olduğunda açık ticarethane bulunamazken artık çarşı merkezinde geç saatlere kadar bütün işletmelerin hizmet verdiği söyledi.

Avanos’un yakalımış olduğu bu gelişim sürecini sürdürebilmek, Kızılırmak Kenarı 2. Etap Çalışmalarını tamamlamak, Toki Evleri ve Yeni Taş Köprü Projesinin hayata geçirmek üzere bütün ekibiyle birlikte üçüncükez aday adayı başvurusunda bulunduğunu söyledi.