Hak-İş Konfederasyonu ve Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı M. Fatih Mutlu; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 80. sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyoruz”dedi.

Mutlu yayımladığı mesajda,”Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi dinamik ve yeniliklere uyum gösterecek şekilde kurmuş, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi ve insani değerlere verdiği önemle de, dünyanın en saygın liderlerinden biri olmuştur. Büyük bir komutan olarak milletimizle birlikte istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran Atatürk, büyük bir devlet adamı ve lider olarak da, ülke ve dünya şartları istikametinde doğru ve gerçekçi bir vizyon ortaya koymuş; modernleşme ve dönüşüm hamlelerini hiç tereddüt etmeden, cesaretle gerçekleştirmiştir.
95. yaşını kutlayan Cumhuriyetimiz, Gazi Paşa’nın tasavvur ettiği istikamette gelişmesine kararlılıkla devam etmektedir.Türkiye’miz, 95 yıldır şuurla sürdürülen gayretlerle, muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda ciddi mesafe katetmiş, küresel düzeyde bir cazibe merkezine dönüşmüştür. Ülkemizin bu başarılı büyümesini engellemek isteyenler her ne kadar ellerinden geleni yapsalar da bizi yolumuzdan döndüremeyeceklerdir. Kim ne yaparsa yapsın, tek tek değil isterse hepsi gelsin, ancak fıtrat değişir sanılmasın, bu kan yine o kandır. Aziz milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma ve yeni başarılarla taçlandırma konusunda son derece kararlıdır ve bunu başaracak kudrete sahiptir. Bu itibarla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.